Annonce
Jelling

Lille brand fik store konsekvenser: Men nu er sognehus klar til brug

Sådan så sognehuset ud i august 2019. I midten af januar skal det indvies. Arkivfoto: Anders Kynde
Lørdag 18. januar 2020 er det nye sognehus ved Kollerup Kirke klar til indvielse.
Annonce

Kollerup: Egentlig var det planen, at Kollerup-Vindelev Sognehus skulle indvies 1. oktober 2019. Men sådan skulle det ikke gå.

For et par måneder forinden brød en defekt affugter i brand. Selvom der ikke gik ild i andet end affugteren, fik det skabt så mange røgskader, at byggeprocessen blev forsinket med flere måneder. Ikke nok med at det hele skulle rengøres og renses, var man også nødt til at smide nogle materialer ud.

Men nu kan menighedsrådet i Kollerup og Vindelev endelig se den røde snor foran sig. En rød snor, der er klar til at blive klippet over, når der lørdag 18. januar 2020 klokken 14 er indvielse af Kollerup-Vindelev Sognehus.

- Kollerup-Vindelev Sognehus er nu ved at være færdig. Det har været en lang proces, med udfordringer, men resultatet synes vi er blevet rigtig godt. Derfor håber vi, der vil komme mange og se det. Vi glæder os til at tage det i brug, ikke mindst personalet, da de får en betydelig opgradering af deres nuværende forhold. Samtidig håber vi, at sognene vil tage huset til sig og gøre brug af det, siger Grethe Mogensen, formand for Kollerup-Vindelev Menighedsråd.

Kollerup-Vindelev Sognehus er nu ved at være færdig. Det har været en lang proces, med udfordringer, men resultatet synes vi er blevet rigtig godt. Derfor håber vi, der vil komme mange og se det.

Grethe Mogensen, formand for Kollerup-Vindelev Menighedsråd

Annonce

Udfordrende bund

Den lille brand fik altså store konsekvenser, men faktisk er det ikke de eneste problemer, man er løbet ind under byggeprocessen.

På grunden, hvor der tidligere var en gård, var bunden både forurenet og blød. Det betød, at der skulle graves dybere ned, før geoteknikeren kunne godkende det. Derfor blev der allerede i starten taget en del af det beløb, som var afsat til uforudsete udgifter. Det oplyste Grethe Mogensen til det årlige menighedsmøde, der blev afholdt i november.

Men nu er sognehuset, som bliver nabo til Kollerup Kirke, altså ved at være klar til brug. Det fylder 260 kvadratmeter, og ifølge budgettet har det kostet cirka seks millioner kroner at opføre.

Kollerup Sognehus har været længe undervejs, men nu er det endelig klar til indvielse. Illustration: Linjen Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce