Annonce
Børkop

Lille café åbner i idylliske omgivelser

Rasmus Bjerregaard i gang med at lave en kop kaffe. Lige midt i det grønne ved møllen. Foto: Jørgen Flindt
Bededag åbner Møllecaféen, der er en mobil café ved Brøndsted Mølle lidt uden for Børkop.

Brøndsted: Åen slynger sig idyllisk ned af de bløde bakker, og dernede i midten af idyllen står en lille café. På hjul.

Det er Møllecaféen. Den er ikke ret stor, men den har til gengæld en placering af de mere unikke, nemlig ved Skærup Å og den historiske Brøndsted Mølle.

Her åbnes bededag op for en helt ny mulighed. Café og picnic i det grønne.

- Når vi holder åbent, kan man komme forbi og købe en kop god kaffe. Og en is, kage eller måske en sandwichbrød. Det hele er lavet til, at man kan sætte sig et sted her i området. Lige midt i det grønne, hvor ungerne kan lege, og man kan nyde den smukke natur, siger Mie Bjerregaard.

Hun er en del af den familie, som bor i Brøndsted Mølle ved Børkop.

- Vi vil gerne have åbnet en café i selve møllen, men det har vist sig at være sværere end lige håbet. Det kræver en ret stor økonomisk investering at omdanne det til egnede lokaler, så det kræver støtte fra fonde. Men det er ikke lykkes endnu, forklarer hun videre.

Annonce
Så smukt er der ved møllen, og græsset rundt om åen må bruges til "skovtur", når caféen er åben. Foto: Jørgen Flindt

Sidde på tæpper

Men det slår nu ikke de unge mennesker i Brøndsted Mølle ud.

- Vi synes stedet her er så dejligt, og her er jo rigtig mange mennesker, som går forbi, så hvorfor ikke lave en lille mobil café i stedet. Så vi har fået lavet denne vogn, siger Mies svoger, Rasmus Bjerregaard, der er i fuld gang med at lave en kop kaffe for lige at prøve det af.

- Vi åbner bededag, og så må vi se, hvor mange kommer forbi. Vi er selvfølgelig afhængig af vejret, men det er det smarte ved denne form for café. Hvis der ikke dukker nogen op på grund af dårlig vejr, er der selvfølgelig ærgerligt, men der sker ikke den store skade ved det, siger han.

Der er nogle enkelte borde og bænke i området, og desuden er der en del træstammer, man kan sætte sig på. Men ellers er det meningen, at man lige tager et tæppe med, eller låner et, og så slår man tæppet ud og sætter sig der. På ren picnicmanér.

Efter planen vil Møllecaféen holde åbent fra klokken 12 i weekenden og på helligdage, men er vejret som nævnt for dårligt, vil caféen ikke åbne. Det kan man følge med i på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce