Annonce
Hedensted

Lille omkørsel - stor betydning: Midtby-butikker har mistet omsætning i ni måneder

Det har ikke ligefrem været en udpræget fornøjelse for Michael Sindberg Pedersen fra Café Cozy, at Horsensvej i Hedensted de seneste mange måneder har pågået en stor renovering. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Den gennemgribende renovering af Horsensvej i Hedensted har været en dyr fornøjelse for de omkringliggende butikker. Omkørslen fra Hovedvejen har fået kunderne til at svigte - og selvom de fleste ejere er glade for, det nu for en stund er overstået, lurer frygten for næste etape.

Hedensted: I dag genåbnede Horsensvej i Hedensted officielt for gennemkørsel igen, og det har få formentlig set frem til med større iver end de omkringliggende butikker. I månedsvis har de ikke blot været omgivet af et omfattende vejarbejde - det kan også ses direkte i deres kasseapparater, at turen til deres hoveddør har gået gennem en lukket vej.

Sådan lyder det i hvert fald samstemmende fra de butiksejere, Folkebladet har talt med.

Ingen ønsker at uddybe, præcis hvor dyrt vejarbejdet har været, men det kunne mærkes straks, da Horsensvej for ca. ni måneder siden blev lukket af ved Hovedvejen.

- Særligt pendler- og frokostkunderne, som vi oftest ikke kender eller kan sætte ansigt på, har vi set meget mindre til. De er vant til, at det er nemt at smide bilen forbi, men i den her periode, hvor det har været mere besværligt, har de fundet alternativer - også i en grad, hvor vi ikke kan undgå at mærke det økonomisk, siger Michael Sindberg Pedersen fra Café Cozy.

Jeg overtog først butikken i februar, men jeg kunne straks se på tallene, at noget ikke var, som det plejede.

Mette Søvang, butikschef, Imerco

Byen har bakket op

Han understreger dog - i lig med Sportigan, Imerco samt frisørsalonen Hauschild - at det primært er de udefrakommende kunder, der har svigtet. Den korte omkørsel via Løsningvej har ganske enkelt været for stor en mundfuld for kundernes bekvemmelighed.

Byens borgere derimod har været gode til efter bedste evne at trodse vejarbejdet.

- Vi har en klar opfattelse af, at de lokale har strukket sig for at være med til at støtte alt, hvad de kan. Flere af vores kunder har fortalt, at de kun var kommet, fordi de i forvejen kendte os, siger Kristine Hauschild.

Helt overordnet lyder der et håb om, at den mere indbydende indgang til byen nu kan lokke flere biler ind i Hedensted, når de alligevel kører forbi på Hovedvejen.

Annonce

Ønskeseddel til næste omgang

Til gengæld er der uenighed butikkerne imellem, hvorvidt Hedensted Kommune har truffet den rette beslutning ved at færdiggøre renoveringen af Horsensvej, inden Østerbrogade også efter planen skal igennem nogenlunde samme omgang.

Mens nogle sætter pris på en pause til at indhente den tabte omsætning, så andre hellere, at det kunne overstås på én gang af hensyn til planlægning af personalet.

Endnu er tidspunktet for næste etape ikke fastlagt, men fra butikkerne går generelt tre ønsker igen, mens de selv overvejer, hvordan de bedst muligt kommer gennem næste periode.

Parkeringen, skiltningen og tidspunktet.

- En rigtig stor del af vores omsætning kommer i december, så det er altafgørende, at vi ikke får ødelagt vores julehandel igen, siger butikschef Mette Søvang fra Imerco.

- Skiltningen i forbindelse med Horsensvej har været en katastrofe og fået mange til helt at droppe at køre ind i byen. Samtidig kan man ikke være bekendt, hvis man forventer, kunderne skal parkere ved steder, der tager sig ud som ved biblioteket, siger Finn Christensen fra Sportigan.

Selvom Horsensvej nu er genåbnet, gør Hedensted Kommune opmærksom på, at der fortsat pågår afsluttende arbejde på vejen.

Selvom Horsensvej til stor glæde for butikkerne bliver genåbnet for gennemkørsel, vil der stadig foregår afsluttende arbejde. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce