Annonce
Fredericia

Lille parti med stort valgprogram: Men personsager vil også fylde i efteråret

Seks af de otte kandidater fra Enhedslisten præsenterede valgprogrammet ved et pressemøde. Foto: Søren Gylling
Enhedslisten er klar med otte kandidater og præsenterede onsdag et grundigt og 45 sider langt valgprogram. Allerhelst vil partiet snakke om visioner for Fredericia ved efterårets byrådsvalg. Men borgmestersagen vil formentlig også være et stort emne. - Jeg har ingen forventning om, at folk har glemt det allerede, siger byrådsmedlem.

Fredericia: Enhedslisten er i byrådet et lille parti, men onsdag præsenterede deres byrådskandidater et stort program.

45 sider A4-sider beskriver partiets politik til efterårets valgkamp, og det talte kandidaterne om på Meldahls Rådhus, hvor røde og regnbuefarvede flag var fremme.

- Noget af en moppedreng, sagde partiets enlige byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz, som håber at få flere partifæller med ind næste gang.

Annonce

Selvom Enhedslisten har mange konkrete forslag, så kommer valget ikke kun til at handle om visioner for Fredericia. De personsager, der har fyldt fredericiansk politik den seneste tid, vil også interessere vælgerne til efteråret valgkamp. For eksempel sagen om eks-borgmester Jacob Bjerregaard. Den præmis er Cecilie Roed Schultz med på.

- Jeg har ingen forestilling om, at folk bare lader det ligge allerede i efteråret. Jeg kan huske, hvor rystet jeg selv blev, da sagen kom frem. Der er en politisag, og DJØF kører en sag om bortvisningen af vores tidligere kommunaldirektør som en voldgift. Når de sager stadig kører, er det klart, de kommer til at fylde. Men jeg håber da også, at vi kommer til at diskutere politik, sagde Cecilie Roed Schultz i en efterfølgende snak med Fredericia Dagblad.

Uenighed kommer frem i salen

Kritikere har i kølvandet skudt efter hele byrådet som "en del af systemet". Cecilie Roed Schultz betegnede partiet som en "vagthund" og nævnte et whistleblowerforslag, der blev stemt ned af Socialdemokratiet tidligere i valgperioden. Og nævnte, at partiet løbende fortæller om det politiske arbejde på Facebook og partiets hjemmeside.


Når de sager stadig kører, er det klart, de kommer til at fylde. Men jeg håber da også, at vi kommer til at diskutere politik

Cecilie Roed Schultz


- Jeg tror, meget af den politiske uenighed er kommet frem i udvalgene, men ikke videre. I Enhedslisten har vi forsøgt at stille vores forslag i byråd, så der kommer noget mere debat frem. Hvis det skete noget mere, ville det også fremstå mere klart, hvad forskellen er på Socialdemokratiet og Enhedslisten, sagde byrådskandidat Maria Sloth.

Enhedslistens politik er udviklet efter hele 12 workshops med forskellige emner blandt medlemmerne. Og de otte kandidater udgør efter Cecilie Roed Schultz' vurdering et "stærkt hold" af forskellige mennesker og erfaringer. Og ud over hende selv har 32-årige Maria Sloth byrådserfaring, da hun har siddet i Aarhus Byråd for partiet.

Her er de otte kandidater

Enhedslisten har otte kandidater til byrådsvalget.Her er navnene:

Cecilie Roed Schultz, Maria Sloth, Jan Filbært, Marc Hast Knudsen, Henning Hartmeyer og Frantz Edeling,

Desuden har partiet to kandidater, som var forhindret i at deltage i pressemødet;

Mikkel "Ræv" Martin og Andreas Bjerring Tobiassen.

Med konkrete forslag skal det blive mere attraktivt at vælge folkeskolen. Blandt dem er et klasseloft på 24 elever i folkeskolen og to-lærer ordning i mindst halvdelen af timerne i indskolingen. Ud over skoleområdet gælder det for alle forslag, at der er fokus på bæredygtighed, klimavenlighed og handicapvenlighed. Valgprogrammet kan læses på partiets hjemmeside.

- I og med, det er forslag, er der ikke fremstillet finansiering. Dette er vores visioner, og hvad vi vil kæmpe for. Men det er klart, at stiller vi et forslag i en budgetproces, peger vi også på en finansiering, sagde Cecilie Roed Schultz.

- Det er klart, Fredericia Kommune er i en situation, hvor vi har mange penge i kassen, og vi har serviceloftet, der udfordrer os. Så der skal tænkes alternativt, og vi skal udfordre de rammer, der eksisterer, hvis vi skal komme i mål med Enhedslistens politik, sagde hun.

Enhedslisten præsenterede partiets valgidéer på Meldahls Rådhus onsdag. Foto: Søren Gylling
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Fredericia

V-kandidat øjner mulighed: Nærhospital skal kunne rumme en skadeklinik

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce