Annonce
Jelling

Lille skole med lille årgang: Fire elever klarede årets skuespil

De fire skuespillere; Magnus Lærke Schmidt, Freja Mørk Ursin, Alezia Bruno Aagaard og Maja Elisabeth Frøkiær, udgør 80 procent af eleverne i 6. klasse på Kollerup Skole. Den sidste elev ønskede ikke at være med i skuespillet. Foto: Nicolai Svante Skovgård

På Kollerup Skole er der til den årlige skolefest tradition for, at 6. klasse laver skuespil. I år er der kun fem elever på årgangen, men det har ikke stoppet fire af dem fra selv at indtage scenen og de mange roller.

Annonce

Kollerup: Det er en fast tradition, at 6. klasse på Kollerup Skole laver skuespil for skolens elever og deres forældre til den årlige skolefest. I år er klassen dog af en begrænset størrelse på kun fem elever - til sammenligning er der 18 elever i den 5. klasse, de deler undervisning med.

Men det skal nu ikke forhindre dem i at lave skuespil. Fire af eleverne i klassen har sagt ja til at indtage scenen og opføre en nymoderne udgave af H.C. Andersens "Hvad fatter gør, det er altid det rigtige", hvor fatter jo tager på marked med en hest og kommer hjem med en pose rådne æbler, hvilket viser sig at være en god handel. Stykket er blevet omskrevet af klasselærer Helle Karlsmose, så det nu hedder "Du er den klogeste af os to, Skat", hvor det er moren, der laver den gode handel - via Facebook, selvfølgelig.

Skuespillet har en enkelt gang tidligere været aflyst på grund af manglende lyst blandt eleverne på en lille årgang, men sådan skulle det ikke være i år.

- Det er noget, jeg hvert år siden 0. klasse har glædet mig til at se, og i 2. klasse gik jeg endda og talte ned til, hvornår jeg selv skulle stå på scenen, siger 13-årige Alezia Bruno Aagaard.

Det er faktisk 12-årige Maja Elisabeth Frøkiær, der står til venstre. Ros til sminke- og kostume-afdelingen. Hun og de andre tre er de eneste skuespillere i dette års skuespil på Kollerup Skole. Foto: Nicolai Svante Skovgård
Annonce

Nervøsiteten nærmer sig

Her en halv time inden forestillingen er nervøsiteten begyndt at indfinde sig hos de fire skuespillere.

- Vi er meget nervøse, men det er nu fint nok, siger 13-årige Freja Mørk Ursin, mens Alezia Bruno Aagaard føjer til:

- Jeg bliver nok først nervøs, når vi står oppe på scenen, og så en lille smule nu, hvor vi sidder og snakker om det, siger hun.

Hele skolen har haft emneuge og lavet forskellige ting til skolefesten torsdag aften. 3. klasse har desuden hjulpet med kulisserne til skuespillet. Foto: Kollerup Skole
Annonce

Slipper for matematik

De fire elever har brugt den seneste uge på at gøre sig klar til skuespillet, og det har været virkelig sjovt, siger Freja Mørk Ursin, mens Alezia Bruno Aagaard i sjov tilføjer, at det bare har været rart ikke at have matematik.

- Jeg synes, det har være rart, at vi kun har været fire til det. Der har ikke været så meget larm, som når vi har undervisning sammen med 5. klasse, siger 12-årige Magnus Lærke Schmidt, mens Maja Elisabeth Frøkiær tilføjer, at det da også er dejligt at få lidt opmærksomhed, selv om det er på en scene foran 275 mennesker.

Annonce

Vigtigt med fællesskab

Mens de fire skuespillere får lov til at gøre sig klar til at gå på scenen, fortæller skoleleder Rikke Klinkby, at hun er glad for den store forældreopbakning til skolefesten, der ud over skuespil også byder på boder med ting, som de andre klasser har kreeret i løbet af den seneste uge.

- Det er vigtigt som skole, at vi er fælles om noget, så det er fantastisk, at forældrene møder talstærk op for at se det, eleverne har arbejdet med, så eleverne på den måde oplever at være en del at noget. Og så er det ekstraordinært, at de fire elever fra 6. klasse håndhæver vores tradition med skuespil. Det kræver noget ekstra af dem, så det er super sejt, at de gør det, siger hun.

Det kan være sidste gang, at en så lille 6. klasse opfører skuespil, for ifølge Rikke Klinkby er der ikke udsigt til flere små klasser i de kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce