Annonce
Navne

Lis og Holger har fået diplom som æresgæster på Rhodos

Lis og Holger Riis kan fejre diamantbryllup torsdag 8. oktober. Parret elsker at rejse og er faste gæster på Rhodos hvert eneste år. Privatfoto
Torsdag 8. oktober har Børkop-par været gift i 60 år.
Annonce

Diamantbryllup: Torsdag 8. oktober kan Lis og Holger Riis, Vognvadsvej i Børkop, fejre diamantbryllup.

Nu strammes corona-skruen atter, så Lis og Holger glæder sig rigtig meget over, at  de nåede at gennemføre et 14-dages besøg i Rhodos, lige efter at myndighederne havde åbnet for internationale rejser igen efter den store nedlukning i foråret.

Det betyder utroligt meget for ægteparret, at de kom af sted, for de betragter nærmest den græske ø som deres andet hjem.

Lis og Holger Riis har besøgt Rhodos i årevis og  har fået flere græske venner.  De er så trofaste, at de er blevet hædret på rådhuset i Rhodos, hvor de fik overrakt et diplom og udnævnt til æresgæster i Rhodos.

Annonce

På busrejse efter corona-åbning

Men det er ikke kun Grækenland, der trækker i det rejselystne par. De springer gerne til, hvis andre rejsemål byder sig til. Således kunne deres søn, Jørgen Riis, se sin far og mor på en tv-reportage fra den første danske turist-bustur til Tyskland, lige da grænsen var blevet genåbnet efter corona-nedlukningen.

Det undrede ham ikke, for Lis og Holger elsker at komme ud at opleve noget sammen.  De har også været aktive folkedansere, og hver vinter sælger de pyntegrønt og kranse, som de med hjælp af en nabo skærer af grantræerne i den lille plantage i deres baghave. Holger Riis har også været aktiv i menighedsrådet ved Gauerslund Kirke.

I sommerhalvåret flytter Lis og Holger Riis ud til deres sommerhus i Mørkholt, hvor Holger er vild med at fiske sammen med naboerne. Det foregår med net og ruser, så garnene skal røgtes fra morgenstunden. Denne sommer kneb det gevaldigt med fladfisk, men til gengæld gik der ofte hummere i nettene, så der er blevet spist fornemt i sommerhuset.

Annonce

Har haft flere job og drevet landbrug

Før de gik på pension, drev ægteparret Holgers forældres gård, som de overtog efter Holgers far, der var blevet alene. Lis Riis har sideløbende arbejdet ude. Først hos købmand Hakon Pedersen og senere som kældermester på Munkebjerg Hotel.

Efter at parret havde solgt gården, arbejdede Holger Riis i nogle år som vicevært, inden de begge blev fuldtidspensionister og bidt af rejselysten.

60 års-bryllupsdagen markeres på dagen sammen med familie og nærmeste venner. Hertil hører selvfølgelig sønnen Jørgen Riis, hans kæreste Annemette, hendes datter Maria og svigersøn Daniel samt de to "bonusoldebørn" Lucas og Lærke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Genbrugspladser lukker ikke

Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce