Annonce
Vejle

Lisbeth øjner tør lejlighed efter 11 år med regn og vandskader

Siden 2014 har andelsboligforeningen haft en sag kørende med Smaragd Bolig A/S om fejl og mangler i Den Grønne Smaragd. Siden Lisbeth Nielsen flyttede ind i sin lejlighed på 3. sal i 2009, har den ifølge hende været utæt, men nu lysner det måske. Arkivfoto: Mette Mørk
Lisbeth Nielsen har atter haft besøg af håndværkere i sin utætte lejlighed. Siden de reparerede en fejl i foråret, har det ifølge hende ikke regnet ind i lejligheden.
Annonce

Vejle: I de seneste måneder har det ikke regnet ind i Lisbeth Nielsens lejlighed i Den Grønne Smaragd.

Den Grønne Smaragd er to højhuse med luksuslejligheder, som blev opført af selskabet Smaragd Bolig A/S tilbage i 2008/2009.

Gennem snart 11 år Lisbeth Nielsen oplevet, hvordan vand har fundet vej ind gennem loftet og dryppet ned i lejligheden på tredje sal. Håndværkere har ad flere omgange haft rykket tagpap af og boret hul ned i etageadskillelsen for at finde årsagen til problemet. Men uden held.

Vejle Amts Folkeblad besøgte Lisbeth Nielsen tilbage i 2019. Her havde hun på en dag med solskin fra en skyfri himmel skåle stående rundt omkring på gulvet i sin stue. I dag står skålene i skabene, for i april havde Lisbeth Nielsen atter besøg af håndværkere. De fandt et hul.

- Det blev repareret, og siden da har jeg ikke haft regn i lejligheden. Det kunne være fantastisk, hvis det viser sig, at håndværkerne endelig fandt årsagen, men nu har jeg levet med regnen i snart 11 år og har erfaret, at det pludseligt kan komme igen. Så jeg tør ikke glæde mig for tidligt, siger hun.

Flere steder på loftet er der synlige vandskader efter regnen, som sidst trængte ind i lejligheden omkring vinter. Selvom lejligheden i mange år har været utæt, er der ikke konstateret svamp eller skimmel i lejligheden, fortæller Lisbeth Nielsen.

Annonce

Vil ikke flytte

Lisbeth Nielsen har på grund af regnen betragtet sig selv som stavnsbundet til sin lejlighed.

- Folk siger, at jeg bare kan flytte. Men hvem vil købe en lejlighed, hvor der er plamager i loftet, og hvor man skal huske at stille skåle frem, når det regner? Hvis det ikke regnede ind, er det en fantastisk lejlighed, og jeg vil heller ikke flytte, siger Lisbeth Nielsen.

Andelshaverne har brugt mange penge af egen lomme på at rette op på diverse fejl og mangler i Den Grønne Smaragd. Ifølge dem fremstår lejlighederne nu i god stand.

Kristian Kryger var direktør i selskabet Smaragd Bolig A/S, som blev dømt til at betale over 1,5 millioner kroner i erstatning for diverse fejl og mangler på Den Grønne Smaragd i 2018. Siden er beløbet med sagsomkostninger og renter vokset sig til omkring 2,6 millioner kroner.

Smaragd Bolig A/S blev tvangsopløst i oktober, men da selskabet ikke længere besad værdier, fik andelshaverne ikke deres penge. Vejle Amts Folkeblad har forgæves forsøgt at få en kommentar fra tidligere direktør Kristian Kryger.


Folk siger, at jeg bare kan flytte. Men hvem vil købe en lejlighed, hvor der er plamager i loftet, og hvor man skal huske at stille skåle frem, når det regner

Lisbeth Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Musikgudstjeneste i Vor Frelsers Kirke

Vejle

Vejles margarinekonge kom brat af dage

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce