Annonce
Hedensted

Se Hedensteds motorvejs H'er blive pillet ned

Efter præcis 26 år og tre måneder med et rødt og blåt vartegn ved E45s afkørsel 58 er det slut. I dag, søndag 27. september, blev Hedensteds byport pillet ned, for at blive kørt på depot i Tørring. Følg arbejdet i levende billeder her.
Annonce

Hedensted: Den ene er 19 meter høj og vejer næsten fem ton. Den anden en smule mindre. De to karakteristiske bogstaver, i daglig tale H'erne, der siden 27. juni 1994 har præget synet ved E45's Hedensted-afkørsel.

Nu er det imidlertid slut. Søndag formiddag blev vartegnet, der er i virkeligheden er et H for Hedensted og et L for Løsning, pillet ned for at blive kørt på depot på ubestemt tid.

Arbejdet gik i gang omkring kl. 8 og blev afsluttet omkring kl.11.

På forhånd var det usikkert, hvor længe det ville tage at pille det enorme vartegn ned.

- Vi har aldrig pillet dem ned før, og ingen kan huske, hvordan, de blev sat op, så jeg har svært ved at sige, hvor lang tid det kommer til at tage. Selve løftet bliver ikke verdens letteste, især fordi vi ikke ved, hvor deres tyngdepunkt er, fortæller Mads Kehlet-Munk fra Hedensted Kommune, der dog forventer at jobbet kan klares i løbet af formiddagen.

Se et sammenklip af begivenheden øverst og hele live-sendingen herunder. Pga. tekniske udfordringer er sidstnævnte opdelt i to klip.

Om det er to H'er eller et H  og et L der de sidste 26 år har præget udsigten ved motovejsafkørsel 58 er usikkert, men sikkert er det, at bogstaverne i dag pilles ned og sendes på depot på ubestemt tid. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce