Annonce
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Statens Serum Institut vurderer på baggrund af undersøgelser, at det reelle antal af smittede kan være 30–70 gange højere end det antal, der er påvist. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Spørgsmålene om corona-krisen er mange. Vi forfølger svarene og holder dig opdateret med den seneste udvikling i Danmark såvel som i resten af verden. Følg med i livebloggen her.

Annonce

Når dele af Danmark åbner efter påske, vurderes smittetrykket at stige til 1,23 fra 1,00, vurderer Statens Serum Institut i en nylig rapport.

Smittetrykket er et udtryk for, hvor mange én coronasmittet person i gennemsnit giver smitten videre til. En smittet person vil altså efter påske smitte 1,23 personer.

Det vil samtidig føre til en stigning i antallet af indlagte på intensivafdelinger, som vil stige til 264. I øjeblikket er 103 indlagt på intensivafdelinger.

Antallet af indlagte vil i alt stige til 649, vurderes det. Den maksimal belastning ventes at blive fra starten til midten af maj.

Hvis ikke danskerne overholder råd om social afstand, kan smittetrykket stige til 1,72, vurderes det.

Samtidig vurderer Statens Serum Institut, at det faktiske antal smittede kan være mellem 30 og 80 gange højere end det konstaterede smittetal, som tirsdag 7. april lød på 5071 smittede danskere.

Det fremgår af en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Læs mere her.

Vi fortsætter med livedækningen af coronakrisen i dag. Du kan følge med i livebloggen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce