Annonce
Erhverv

Livet vender tilbage til gågaden: 'Du bliver utroligt ydmyg over for hver enkelt krone'

Far og datter var på jagt efter strømper i Vejle midtby. Makaya Bjødstrup går i 7. klasse og ærgrer sig over, at hun ikke må komme i skole. Claus Bjødstrup leverer varer ud til Rema 1000, og hans arbejde er ikke blevet påvirket af corona. Foto: Mette Mørk
Flere butikker er åbne på ny, og sammenlignet med det seneste uger er langt flere mennesker at finde i Vejles gågade. Butiksindehaver Morten Buch mener dog, at det bliver et sejt træk at få handelslivet tilbage i form.

Vejle: Op og ned ad den 900 meter lange gågade bevæger folk sig ind og ud af butikker.

Solen skinner. Nogle gør holdt for en is, mens andre stopper op for at sludre med hinanden.

Liv og lyde er begyndt at vende tilbage til Vejles gågade. Den har de seneste uger mest af alt mindet om et sted, hvor vindhekse ensomt hvirvler forbi.

Corona-skilte med tekster som "Hold afstand", "Vask hænder" og "Maksimum fire kunder ad gangen" hænger stadig i ruderne. Alligevel begynder gågaden at ligne sig selv.

Flere butikker har her efter påske valgt genåbne, og flere kunder har valgt at vende tilbage. Sådan som Makaya Bjødstrup og far Claus Bjødstrup fra Vejle.

- Makaya skulle have et par strømper i H&M, men butikken er stadig lukket. Nu må vi se, om vi kan finde et par et andet sted, siger Claus Bjødstrup.

Er I ikke bange for at blive smittet?

- Overhovedet ikke. Vi tager selvfølgelig vores forholdsregler. Hvis der havde været mange mennesker, havde vi nok valgt en anden dag til at købe strømper, siger Claus Bjødstrup.

Vejles gågade lukkede ned

  • 17. marts holdt statsminister Mette Frederiksen pressemøde i statministeriet med det budskab, at samtlige butikscentre, frisører, caféer og værtshuse skulle lukke dagen efter - for at bremse spredningen af coronavirus.
  • Flere kædebutikker og selvstændige i Vejle valgte derefter at lukke frivilligt.
  • City Vejle og Get Clients skabte onlineplatformen shopivejle.dk for at hjælpe de nødlidende butikker med at nå ud til kunder i nedlukningen.
  • Efter påske har flere butikker valgt at genåbne med corona-forholdsregler.
  • City Vejle opdaterer løbende sin liste over åbne butikker på cityvejle.dk.

Førte shoppingtur i corona

Kristine Brix Rasmussen fra Løsning har også valgt at besøge gågaden på trods af, at corona stadig findes i samfundet.

- Det er første gang i meget lang tid, at jeg besøger butikker. Det er ret specielt at være på gågaden, men det er også dejligt. Jeg føler mig ikke utryg, fortæller Kristine Brix Rasmussen.

Hun er i øjeblikket hjemsendt fra sit jop som tjener på Hotel Vejlefjord.

Det er ikke alle butikker, som har valgt at lukke ned. Buchs Herremagasin har haft åbent i hele perioden. Blot med en enkelt medarbejder bag disken.

- Vi har valgt at kæmpe for hver eneste par sokker. Hvis vi havde fået påbud om at lukke, havde vi selvfølgelig gjort det. Men vi har en stor butik og håndsprit, og så har vi haft få kunder ad gangen, siger indehaver Morten Buch.

Annonce

"Hård business"

Morten Buch beretter også om flere mennesker i gågaden efter påske, men intet er, som det har været.

- Vejret er med os disse dage, og flere mennesker er da også i gågaden, men det kommer til at gå noget tid, før vi er tilbage i form igen. Mange bryllupper og konfirmationer er jo aflyst. Det er hård business lige nu. Du bliver utroligt ydmyg over for hver enkelt krone, som ryger i kassen, siger Morten Buch.

Omkring 70 af City Vejles 280 medlemsbutikker har slået dørene igen. I gågaden har 80 procent af butikkerne valgt at åbne for kunderne, vurderer City Vejle.

Butikkerne i Bryggen er fortsat lukket, pånær Kvickly og Matas, da alle storcentre under tag skal holde lukket.

Flere butikker, der frivilligt lukkede på grund af corona, har valgt at åbne igen efter påske. Foto: Mette Mørk
Uffe Mikkelsen slog dørene op for chokoladebutikken Kjærstrup i Paladspassagen 38 dagen efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede ned for Danmark. - Det var, undskyld mit franske, skide uheldigt, siger Uffe Mikkelsen. Foto: Mette Mørk
Morten Buch, indehaver af Buchs Herremagasin, har bragt tøj ud og taget imod kunder i hele coronanedlukningen. Foto: Mette Mørk
25-årige Kristine Brix Rasmussen fra Løsning var på sin første shoppingtur i Vejle, efter at corona-virussen fandt vej til Danmark. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce