x
Annonce
Sejlsport

Livsdrømmen hænger i en tynd tråd: André Højens OL er langt væk

André Højen Christiansen har ikke opgivet det spinkle håb om at komme med til OL i Tokyo, men foreløbig er olympiaden udsat til næste år. Foto: Nikolaj Schwaner
- Det giver god mening at skubbe OL et år, siger finnjolle-sejleren fra Vejle.

Vejle: Lige siden André Højen Christiansen var 14 år har han drømt om OL, og nu begynder livsdrømmen at hænge i en tynd tråd. Vejle-sejleren stiller op i finnjollen, og han skulle i begyndelsen af april have været afsted til det sidste udtagelsestævne i Genoa i jagten på en billet til OL.

Nu er det hele aflyst og udskudt. OL i Tokyo bliver tidligst til næste år.

- Det giver god mening at skubbe OL et år. Lige nu er sport langt nede på prioriteringslisten, men for mit eget vedkommende er det en underlig situation at stå i, og det er frustrerende, siger André Højen Christiansen.

- Jeg har brugt de seneste seks år på det her projekt, konstaterer Vejle-sejleren, som nu ikke ved, hvordan kvalifikationen kommer til at forløbe, og om der stadig er en chance at forfølge i forhold til at komme til OL.

I forvejen er det sidste chance i finnjollen. OL i Tokyo er sidste gang, at jollen er på programmet.

Danmark har ellers stolte traditioner i netop den bådtype. Paul Elvstrøm vandt tre guldmedaljer på stribe i årene 1952-60. Siden har Henning Wind (bronze, 1964) og Jonas Høgh-Christensen (sølv, 2012) været på medaljeskamlen.

- I forhold til min egen udvikling ville det have passet perfekt med OL i 2024. Det var der, jeg skulle have peeket, men sidste chance bliver altså dette OL, siger André Højren Christiansen.

Annonce

Udstyret er strandet på Mallorca

Lige nu kan han ikke gøre andet end at træne videre for at holde formen ved lige. Der er ikke udsigt til at komme i konkurrence lige foreløbig.

Han hastede hjem fra sejlerlandsholdets træningslejr på Mallorca i sidste uge.

- Alt mit grej er stadig dernede. Jeg har fået stillet noget andet udstyr til rådighed, men jeg har ikke min egen båd og min egen mast, siger Vejle-sejleren.

Sejlsport er en af de få sportsgrene, hvor det godt kan lade sig gøre at træne videre, men for det første er det lige nu ikke noget mål at sigte efter, og for det andet skal man træne alene.

- Kvaliteten af træningen på vandet bliver ikke særlig høj, når du ikke har nogen at sejle imod, siger André Højen Christiansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter udbrud af corona på plejehjem: - Vi gør alt for at passe på beboere og medarbejdere

Vejle

Efter corona-udbrud på plejehjem i Vejle: 11 beboere er lige nu i isolation

Vejle

Rødkilde-student tog til USA for at forske i kræft - nu er han havnet midt i corona-orkanen

Annonce