Annonce
Debat

LLO-lokalformand om usunde lejeboliger: Vi oplever gang på gang, at kommunerne ikke efterlever deres ansvar

James Arbøl. Arkivfoto

Læserbrev: Nu er det ikke ligefrem, at jeg vil gå ind i hverken dronningens eller statsministerens fodspor med hensyn til de netop afholdte nytårstaler.

Men situationen kan jeg ikke lade være med at nævne, nu hvor et nyt år er begyndt.

I en tidligere nytårstale omtalte statsminister Mette Frederiksen, at hun var børnenes minister - og vi tog det alvorligt op, da vi gennem flere år har haft familier med børn, som har måttet leve med usunde lejligheder med fugt og skimmelsvamp.

Annonce

Vi skrev dette til statsministeren. Efter en længere ventetid kom der svar fra Mette Frederiksen, at det ikke var hendes bord, det var sundhedsministeren, og vi tog så straks kontakt til denne, men ak, her fik vi intet svar. Sådan behandler man de borgere, som trænger til hjælp.

Det, vi kunne bidrage med, var at kontakte boligministeren, og efter nogen tid kom der svar på, at det ansvar var lagt ud til kommunerne, og det var således deres opgave.

Vi oplever gang på gang, at kommunerne ikke efterlever deres ansvar.

Det er ganske enkelt det, at man fra kommunernes side, inden de påtager sig en opgave af den slags, kræver foto af lejligheden, således at de kan danne sig et indtryk. Herefter kommer der så et svar på, at der kun er tale om simpel rengøring.

Her står både vi og de mange lejere, som måtte leve med store problemer med sygdom m.v., indlæggelse på sygehus og dyre omkostninger til medicin.

Der var så den mulighed at klage over kommunen til ankenævnet, men ak, her var der heller ikke nogen hjælp at hente; de gav blot kommunen medhold i, at der var tale om rengøring.

Her er et system, hvor der slet ikke er meget hjælp at hente, nej, at man fra diverse myndigheders side ikke kunne tænke sig at se på bygningen udvendigt, at der her er tale om en manglende vedligeholdelse, og derved opstår den situation med fugt og skimmelsvamp.

Men det var måske det med rengøringen, at lejeren skulle gøre det udvendigt, eller hvad havde man tænkt sig, en lejer skulle gøre?

Alle vasker deres hænder, og det er ikke deres opgave - der er kun en sygdom til følge.

Tænk, at man i dagens Danmark gennem rigtig mange år ikke har kunnet få nogen til at gøre noget.

Ja, vi har på organisationsplan kæmpet med de problemer, og så må lejeren så enten vælge at blive boende og leve med en sygdom resten af livet eller flytte til en anden lejlighed og forhåbentlig slippe for sygdom.

Nu har vi måttet leve med sådanne dårlige forhold i rigtig mange år, og det kan kun blive bedre, hvis myndighederne tager et ansvar.

Der er måske et håb forude nu, hvor man siger, at vi snart er ovre med corona - så får de måske tid?

James Arbøl

Der er måske et håb forude nu, hvor man siger, at vi snart er ovre med corona - så får de måske tid?

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Debat

Klarsyn efter kommunalvalget: 10 millioner til skolen skal findes

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce