Annonce
Debat

LLO-lokalformand om usunde lejeboliger: Vi oplever gang på gang, at kommunerne ikke efterlever deres ansvar

James Arbøl. Arkivfoto

Læserbrev: Nu er det ikke ligefrem, at jeg vil gå ind i hverken dronningens eller statsministerens fodspor med hensyn til de netop afholdte nytårstaler.

Men situationen kan jeg ikke lade være med at nævne, nu hvor et nyt år er begyndt.

I en tidligere nytårstale omtalte statsminister Mette Frederiksen, at hun var børnenes minister - og vi tog det alvorligt op, da vi gennem flere år har haft familier med børn, som har måttet leve med usunde lejligheder med fugt og skimmelsvamp.

Annonce

Vi skrev dette til statsministeren. Efter en længere ventetid kom der svar fra Mette Frederiksen, at det ikke var hendes bord, det var sundhedsministeren, og vi tog så straks kontakt til denne, men ak, her fik vi intet svar. Sådan behandler man de borgere, som trænger til hjælp.

Det, vi kunne bidrage med, var at kontakte boligministeren, og efter nogen tid kom der svar på, at det ansvar var lagt ud til kommunerne, og det var således deres opgave.

Vi oplever gang på gang, at kommunerne ikke efterlever deres ansvar.

Det er ganske enkelt det, at man fra kommunernes side, inden de påtager sig en opgave af den slags, kræver foto af lejligheden, således at de kan danne sig et indtryk. Herefter kommer der så et svar på, at der kun er tale om simpel rengøring.

Her står både vi og de mange lejere, som måtte leve med store problemer med sygdom m.v., indlæggelse på sygehus og dyre omkostninger til medicin.

Der var så den mulighed at klage over kommunen til ankenævnet, men ak, her var der heller ikke nogen hjælp at hente; de gav blot kommunen medhold i, at der var tale om rengøring.

Her er et system, hvor der slet ikke er meget hjælp at hente, nej, at man fra diverse myndigheders side ikke kunne tænke sig at se på bygningen udvendigt, at der her er tale om en manglende vedligeholdelse, og derved opstår den situation med fugt og skimmelsvamp.

Men det var måske det med rengøringen, at lejeren skulle gøre det udvendigt, eller hvad havde man tænkt sig, en lejer skulle gøre?

Alle vasker deres hænder, og det er ikke deres opgave - der er kun en sygdom til følge.

Tænk, at man i dagens Danmark gennem rigtig mange år ikke har kunnet få nogen til at gøre noget.

Ja, vi har på organisationsplan kæmpet med de problemer, og så må lejeren så enten vælge at blive boende og leve med en sygdom resten af livet eller flytte til en anden lejlighed og forhåbentlig slippe for sygdom.

Nu har vi måttet leve med sådanne dårlige forhold i rigtig mange år, og det kan kun blive bedre, hvis myndighederne tager et ansvar.

Der er måske et håb forude nu, hvor man siger, at vi snart er ovre med corona - så får de måske tid?

James Arbøl

Der er måske et håb forude nu, hvor man siger, at vi snart er ovre med corona - så får de måske tid?

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce