Annonce
Egtved

Lodsejer træt af løse hunde og mangel på omtanke: Stigruppe har nu lukket sti

Der har desværre været flere eksempler på folk, der ikke har haft deres hunde i snor eller har respekteret kun at gå i de dertil anlagt spor på et stykke af "Sporet ved Egtvedgård". Det har nu haft den konsekvens, at en del af stien er blevet nedlagt. Foto: Kent Jensen
Stigruppen "Sporene ved Egtved" ærgrer sig over, at enkelte brugere af Sporet ved Egtvedgård ikke har vist tilstrækkelig omtanke og respekt for gældende regler.
Annonce

Egtved: - Det er så ærgerligt, når en mindre gruppe ender med at ødelægge det for resten, siger Kent Jensen, tovholder på stigruppen "Sporene ved Egtved", der anlægger og vedligeholder vandrestier i og omkring Egtved.

Kommentaren kommer i anledning af, at stigruppen har været nødsaget til at lukke en del af stiforløbet på "Sporet ved Egtvedgård", fordi en lodsejer ikke længere ønsker at lægge jord til en offentlig sti.

- Det er der to årsager til. Den ene er, at der desværre er nogle, som ikke går i gåsegang på den del af stiforløbene, hvor man går de hjulspor, der fungerer som trampespor. I stedet går de flere ved siden af hinanden, så nogle ender med at gå ovenpå jord, hvor der er sået. Det er han forståeligt nok træt af, forklarer Kent Jensen.

Men ikke mindst er lodsejeren træt af løse hunde på hans jord.

- Han har adskillige gange oplevet folk lade deres hunde løbe rundt uden snor. Blandt andet jager hundene de rådyr væk, der plejede at færdes i området, og det ærgrer ham meget, da han holder meget af at følge dyrenes færden, siger han.

Det er så ærgerligt, når en mindre gruppe ender med at ødelægge det for resten.

Kent Jensen

Annonce

Kun få regler

Kent Jensen forstår godt, at lodsejeren nu ikke længere ønsker at lægge jord til stien.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med lodsejeren, som har været meget positiv overfor at lægge jord til en vandresti. Det har blot været på betingelse af, at brugerne af stierne fulgte nogle enkelte regler, som at hunde skal holdes i snor. Derfor er det rigtig ærgerligt, at der er nogle enkelte, der ikke har kunne finde ud af at respektere de få regler, siger Kent Jensen.

Men det er ikke kun i forhold til "Sporet ved Egtvedgård", han ærgrer sig.

- Den slags oplevelser, som lodsejeren her har haft, kan være med til at gøre det sværere for os at få andre lodsejere til at lade os anlægge stier over deres jorde senere, siger han.

Annonce

Andre spor

I den positive ende kan Kent Jensen dog fortælle, at "Hejlskovsporet" nu er klar til brug igen. Egtved Menighedsråd, der ejer noget af jorden, som sporet går igennem, har nemlig været ved at udtynde i træerne. Til det har der været brugt store skovrydningsmaskiner, som havde pløjet jorden op, så det var mere eller mindre umuligt at gå ad sporet.

- Nu er det hele blevet reetableret og planeret, så det er blevet rigtig godt igen, og man kan nu igen benytte sig af "Hejlskovsporet", lyder det fra Kent Jensen, der roser menighedsrådets indsats.

"Sporet til Egtvedpigens Grav" og "Oustrupsporet" er også klar til at byde naturgængere ud på nogle gode vandreture, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce