Annonce
Erhverv

Logistik-firma siger nej tak, hvis prisen er for lav til at levere kvalitet: - Vi er aldrig bedre end den sidste kundeopgave

Mens mange sukker efter arbejdskraft, har 180 lastbilchauffører fast arbejde hos Dantra Group. Fokus på kvalitet er populært hos kunderne, og det giver også en bedre arbejdsplads. Foto: Thomas Maxe
De 180 chauffører hos Dantra Group er mere end bare ratholdere. Her vejer sikkerhed og kvalitet tungest, og det lønner sig i længden.

HJØLLUND: Der er højkonjunktur, og virksomhederne har travlt. Det mærker man på vejene, hvor varerne strømmer frem og tilbage mellem landsdelene og hen over landegrænser. Det betyder desværre også, at der mangler chauffører. I skrivende stund er der 453 chauffør-stillingsopslag på Jobnet.dk, mange af dem med mere ét ledigt job.

Så hvordan kan det overhovedet lade sig gøre for det midtjyske Logistik-firma Dantra Group, at holde firmaets 130 tankbiler i gang?

Det handler om kvalitet, forklarer Dantras adm. direktør Kenneth Jensen, som er arbejdsgiver for 250 ansatte, heraf cirka 180 chauffører:

Annonce

- Vi lægger vægt på de gamle dyder: Vi opfører os ordentligt, og vi passer på hinanden. Og vi ved, hvad vi har med at gøre, og medarbejderne går op i at gøre et godt stykke arbejde. Meget er kommet til at handle om pris, pris og endnu lavere pris, men jeg vil hellere sige ”nej, tak”, hvis vi bliver tilbudt en opgave til en for lav pris, hvor vi ikke kan levere den kvalitet, som vi gerne vil stå inde for, siger han og giver et eksempel fra en helt anden branche:

- Prøv engang at tænke på de gamle huse: Der er masser af huse, som er bygget for 100 år siden, og som står her endnu. Hvorfor? Fordi der blev brugt ordentlige materialer, og håndværkerne fik tid til at gøre det ordentligt. Og ja, det var dyrere at få bygget et hus, men det blev gjort ordentligt, siger Kenneth Jensen.

ISO for alvor

Kvalitet er naturligvis værdsat hos kunderne, men er det også forklaringen på, at Dantra Group har succes med at tiltrække og fastholde medarbejdere? Ja, mener direktøren, for det er en sluttet ring: Faglig stolthed giver høj kvalitet, som giver glade kunder, og så bliver chaufførerne også glade for og stolte af deres arbejde.

- Der findes to typer virksomheder: Dem, der har et ISO-diplom hængende på væggen uden at gøre mere ved det, og vi andre, som også er ISO-certificeret, men faktisk arbejder videre på hele tiden at lære af vores fejl og blive bedre og dygtigere, siger Kenneth Jensen.

Hos Dantra Group er man specialist i at køre med flydende gods i store tanktrailere. Noget af godset kan være farlige kemikalier, så kvalitet er tæt forbundet med sikkerhed.

- Chaufførerne har selvfølgelig den nødvendige uddannelse og kurser, men vi har også uddannet medarbejdere i administrationen, så de har en bedre forståelse af chaufførernes arbejdsvilkår. Det er vigtigt at vide, når man skal lave en aftale med kunden, så der bliver tid til at gøre det ordentligt og sikkert, forklarer Kenneth Jensen.

Kenneth Jensen er fjerde generation i Dantra Group. Da virksomheden fejrede sidste år 100 års jubilæum var en af gaverne en flot dekoreret collage af gamle avisklip. Foto: Thomas Maxe

Og så er der forskel på, om man bare lever op til lovkravene, eller om man faktisk mener det.

- Vi stiller høje krav, og vores chauffører ved, at de skal være gode ambassadører for Dantra, så de kører ordentligt i trafikken og passer på hinanden. Det er heller ikke nok, at de har sikkerhedsudstyr så som handsker, beskyttelsesdragter og gule veste med i bilen. De skal også bruge det - både for at passe på sig selv og for at være et godt forbillede. Jeg forventer for eksempel også, at de tager ansvar for at hjælpe og vejlede kunderne med sikker af- og pålæsning, også i situationer, hvor det strengt taget ikke er chaufførens ansvar, siger Kenneth Jensen.

Annonce

Ikke alle behøver studenterhue

Chaufførjobbet er meget selvstændigt. Den glæde burde flere opleve, mener Kenneth Jensen, som også er bestyrelsesmedlem i ATL - transportbranchens arbejdsgiverforening.

Det er forfejlet, når vi i mange år har arbejdet for, at alle unge helst skal have en gymnasial uddannelse.

Kenneth Jensen, adm. dir. for Dantra Group

- Det er forfejlet, når vi i mange år har arbejdet for, at alle unge helst skal have en gymnasial uddannelse. Der vil også altid være behov for ”arme og ben”: Ufaglærte, faglærte håndværkere, mekanikere, chauffører og så videre. Som chauffør er du din egen herre, og du får nogle spændende ture og kan for eksempel opleve den flotte natur, når du kører op gennem Sverige, og så får du jo også en ret god løn oven i købet. Det er da ikk’ så ringe endda, konkluderer han.

Dantra Group uddanner en del af sine egne chauffører og tager generelt så mange lærlinge ind, både mænd og kvinder, som man kan finde plads til. De nye elever bliver typisk koblet på en mere erfaren chauffør, der virker som mentor. Det er igen med til at styrke fagligheden hos både elev og lærer.

- Vores chauffører er ikke bare ”ratholdere”. De har virkelig lyst til at gøre et godt stykke arbejde, siger Kenneth Jensen. Hos Dantra er kvalitet ikke en tilfældighed, men resultatet af en målrettet indsats, og det skyldes at vores medarbejdere er dygtige og dedikerede, siger Kenneth Jensen.

Dantra Groups mange lastbiler ville fylde det meste af landsbyen Hjøllund, hvis alle var hjemme på én gang. Vogntoget her - med en spritny Scania som trækker - er på vej til et kraftvarmeværk med et læs saltsyre. Foto: Thomas Maxe

Der er dog ét ledigt job hos Dantra Group for tiden. Der mangler nemlig en chef til HR-afdelingen, for det skulle gerne blive ved med at være en god arbejdsplads.

- Det er jo ikke så nemt at samle medarbejderne, når mange af dem kører rundt i hele Skandinavien og helt ned til Spanien, men vi gør det typisk tre-fire gange om året, for eksempel til en sommerfest og til julefrokosten. Og så har vi masser af sociale arrangementer, hvor vi for eksempel tager ud for at bowle eller se en håndboldkamp sammen, siger Kenneth Jensen.

Som fjerde generation i den 101 år gamle virksomhed, runger hans fars ord stadig i ørerne, fra dengang for ti år siden, hvor Kenneth Jensen overtog stafetten:

- Vi har opbygget vores gode navn og ry siden 1920, men det tager kun ti minutter at ødelægge det. Så derfor er vi aldrig bedre, end den sidste opgave ved en kunde.

Det langsigtede mål er derfor klart for Kenneth Jensen: Kvalitet er vejen til at sikre, at Dantra Group bliver ved med at være værdsat hos både kunder og medarbejdere - ikke kun nu, men også de næste 100 år.

Dantra Group

  • Dantra Group er et Logistikfirma - en af Skandinaviens største tanktransportører inden for tekniske og kemiske produkter. Virksomheden har base i Hjøllund i Midtjylland, mens chaufførernes arbejdsplads er på vejene i hele Skandinavien og den vestlige del af Europa. Desuden er der afdelinger i Padborg samt Køge, ligesom virksomheden har udenlandske afdelinger i både Sverige og Litauen.
  • Vognparken består af 130 lastbiler og 180 tank-trailere til transport af flydende specialgods – fra madolie til stærke kemikalier. Af samme grund er både chauffører og service- og logistikmedarbejdere særligt uddannet i at håndtere farligt gods.
  • Virksomheden har flere transportlærlinge, både mænd og kvinder, og tager løbende nye elever ind. Det tager 2,5 - 3,5 år at blive faglært godschauffør, afhængig af alder og erfaring. Se info på jobitransport.dk.
  • Sidste år kunne Dantra fejre sit 100 års jubilæum. Firmaet har altid været familieejet, og er de seneste ti år blevet ledet af fjerde generation, Kenneth Jensen, som er chef for 250 ansatte, heraf cirka 180 chauffører. Kenneth Jensen er samtidig bestyrelsesmedlem i ATL, der er arbejdsgiverforening for transport og logistik.
  • Dantra Groups hjemmeside: www.dantra.dk
Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Nu må praktiserende læger også stikke: Se om din læge er blandt de 17 lægehuse, der tilbyder vaccinen fra onsdag

Annonce