Annonce
Vejle

Lokal abortmodstander blev landskendt i ugens løb: Nu kalder hun Signe Molde-show banalt og overfladisk

- Jeg synes lidt, vi sagde ja til at være med på nogle andre præmisser, siger Ellen Højlund Wibe efter at have set programmet med Signe Molde. Foto: Søren Hiorth/DR
Kemien mellem Ellen Højlund Wibe og Signe Molde var god. Alligevel er landssekretæren i "Retten til Liv" lidt skuffet over resultatet.
Annonce

Vejle: "Banalt og overfladisk."

Sådan omtaler landssekretær i "Retten til Liv" Ellen Højlund Wibe fra Vejle, tv-programmet "Signe Molde på udebane", som hun kunne se sig selv i i torsdags. Her tonede hun og andre medlemmer foreningen frem og forklarede, hvorfor de kæmper mod retten til fri abort.

Det første afsnit i programserien blev sendt i forrige uge og handlede om det danske LGBT+-miljø. Siden har det skabt debat i aviser og på de sociale medier.

Signe Molde er kendt for at lave satire, og i programmet besøger hun mennesker, hun ikke er enig med og prøver sine jokes af på dem. Kritikken har lydt, at hun er for plat og udstiller sine tv-ofre.

Programmet med Ellen Højlund Wibe og Retten til Liv blev optaget for halvandet år siden, og udsendelsen blev skubbet flere gange på grund af coronavirus. Landssekretæren kalder optagelserne for en blandet oplevelse.

Annonce

Signe som Anders Agger

- Jeg synes lidt, vi sagde ja til at være med på nogle andre præmisser. Vi fik at vide, at Signe ville lave et program a la Anders Agger (journalist, red.), og at humoren ikke ville fylde så meget. Det var vi glade for, for vi synes, at abortsagen er for følsom til at gøre grin med, mener hun.


Vi kan godt klare at blive gjort grin med. Jeg synes bare, at det er blevet banalt og lidt overfladisk.

Ellen Højlund Wibe


Selvom det var en god oplevelse at deltage, fordi kemien mellem hun selv og Signe Molde var god, er hun samtidig lidt skuffet.

- Vi kan godt klare at blive gjort grin med. Jeg synes bare, at det er blevet banalt og lidt overfladisk. Men trods alt sætter Signe Molde abort til debat og udfordrer også konsekvensen af den anden vej, når hun ærligt udstiller den kynisme, hun som aborttilhænger befinder sig i, når hun ser på sit barn og ved, at hun havde magten til at tage dets liv, siger hun.

- Måske kan det også tjene det formål at afstigmatisere os abortmodstandere. Vi kæmper den her kamp, fordi vi ønsker det bedste for kvinden, tilføjer Ellen Højlund Wibe.

Programmet blev sendt på DR2 og kan stadig ses på dr.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce