Annonce
Vejle

Byggefirma fra Vejle brændte fingrene på Sjælland: Underskud på 11,8 mio. kr. og konsekvenser for ansatte

Jens Winther og Jan Olesen har som indehavere og direktører i STB Byg A/S været nødt til at rykke tættere på projekt-delen i byggefirmaet efter et 2018, hvor netop projekt-delen på tre sjællandske projekter gemte på kedelige overraskelser. Arkivfoto: Mette Mørk
Tre projekter på Sjælland blev dyre for STB Byg A/S, der kom ud af 2018 med et underskud på 11,8 millioner kroner. Firmaet har fået ryddet op og forventer overskud i år.

Vejle: Tre store projekter på Sjælland blev et dyrt bekendtskab for Vejle-virksomheden STB Byg A/S i 2018.

Efter flere år med to-cifrede million-overskud kom byggefirmaet ud af 2018 med et underskud på 11,8 millioner kroner, som kan henføres til projekter på Sjælland.

- Resultatet afspejler, at vi har haft travlt i 2017 og 2018, og at vi ikke har været dygtige nok til at være tilstrækkeligt tæt på visse projekter, fortæller administrerende direktør og medindehaver af STB Byg A/S Jens Winther.

Han vil ikke nærmere ind på, hvilke projekter der er tale om - udover at det er totalentrepriser på Sjælland, og at de dårlige resultater har haft konsekvens for en håndfuld ansatte.

- Vi har haft et mellemleder-hold ansat, som vi var overbeviste om kunne løfte opgaven. Desværre har der været for mange fejl og for meget dårlig kvalitet i de valgte løsninger og i eksekvering. Der er nu blevet ryddet op. Oprydningen har ført til afskedigelser og omrokering, fortæller Jens Winther, der sammen med medindehaver og direktør Jan Olesen siden årsskiftet selv har overtaget de opgaver, som mellemleder-holdet sad med.

Annonce

Nøgletal fra STB Bygs regnskab for 2018

Udvalgte nøgletal fra 2018-regnskabet for STB Byg A/S

Omsætning: 479 millioner kroner (401 mio. kr.)

Bruttoresultat: 40,7 millioner kroner (65,1 mio. kr.)

Resultat før skat: - 15,1 millioner kroner (17 mio. kr.)

Årets resultat: -11,8 millioner kroner (13,3 mio. kr.)

Egenkapital: 29,3 millioner kroner (45,2 mio. kr.)

(Tal i parentes fra 2017-regnskab)

Sjælland er langt væk

STB Byg A/S har holdt årets regnskabsaflæggelse tilbage et par måneder for at være sikre på, at der ikke ville komme yderligere overraskelser fra de tre projekter.

- Vi er da hamrende trætte af situationen, men nu har vi fået ryddet op, og virksomheden er driftmæssigt tilbage på sporet og inde i en fornuftig gænge, og vi forventer et positivt resultat i 2019. Det er også vigtigt for mig at understrege, at vi har mange rigtig dygtige medarbejdere, som vi er glade for, og som vi ser som en del af vores fremtid, siger Jens Winther.

Han tilføjer, at selvom Vejle-firmaet, der har omkring 100 ansatte, har brændt fingrene på sjællandske projekter, vil man fortsat byde ind på opgaver på Sjælland.

- Selvom Danmark er et lille land, må vi bare erkende, at det betyder noget, hvor tæt man sidder på store projekter. Vi trækker os ikke ud af Sjælland, men vi vil fremover have en meget mere konservativ indgangsvinkel til projekter på Sjælland, fortæller Jens Winther.

Forventer plus i 2019

Trods det dårlige resultat på bundlinjen havde STB Byg A/S vækst i omsætningen i 2018.

For 2019 forventer Jens Winther det modsatte billede: Sorte tal på bundlinjen og en noget mindre omsætning.

- Vi forventer et positivt resultat, men vi kommer ikke til at omsætte i 2019, som vi gjorde i 2018. Det gør faktisk heller ikke noget, for vi har brug for at koncentrere os om de projekter, vi har gang i og de projekter vi vil byde ind på, fortæller Jens Winther.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce