Annonce
Give

Lokal erhvervsmand satser på Erhvervspark Give

Torben Bruun pusler meget konkret med opførelsen af  Erhvervspark Give på Dyrskuevej, hvor man kan leje et firmadomicil i helt nybyggede faciliteter. Foto: Jim Hoff
Tømrer - og murermester Torben Bruun har opkøbt jord på Dyrskuevej med henblik på at etablere en erhvervspark, hvor mellemstore og små virksomheder, håndværkere og iværksættere kan leje sig ind til en rimelig husleje

GIVE: Han har egentlig gået og grublet over ideen godt og vel et års tid, den gode tømrer- og murermester Torben Bruun: Vi mangler en erhvervspark i Give, hvor små og mindre virksomheder, iværksættere osv. kan leje sig ind til en billig penge og dermed få en god start på deres erhvervskarriere.

Nu er grublerierne blevet omsat til handling, for Torben Bruun har købt et større jordlod lige over han hans eget firma på Dyrskuevej, og det er her han påtænker at opføre Erhvervspark Give.

Det samlede projekt rummer hele tre godt 400 kvadratmeter store firmadomiciler, hvor hver enhed som udgangspunkt er delt op i fire enheder.

- Jeg husker tydeligt,at da jeg selv startede op som selvstændig i Give at jeg på et tidspunkt gerne ville finde større velegnede lokaler, som jeg kunne leje mig ind i. Men det fandtes simpelthen ikke i Give, og derfor købte jeg grunden herude på Dyrskuevej, hvor jeg byggede værksted, kontor osv., fortæller Torben Bruun.

Annonce

Basis for udlejning af firmadomiciler

Men behovet for en erhvervspark i Give, hvor små og mellemstore virksomheder, kontorer, håndværkere, lager, it-folk osv. kan leje sig ind, mener Torben Bruun stadig er til stede.

Erhvervspark Give, her set fra luften, er på cirka 400 kvadratmeter pr. enhed, og der er fire firmaenheder i hver bygning. Foto. Torben Bruun

- Med den meget centrale beliggenhed som erhvervsgrundene på Dyrskuevej har tæt ved motorvejen, så skulle der bestemt være basis for udlejning af firmadomiciler. Det er i hvert fald det, jeg håber på, og det er derfor, jeg har iværksat dette lille eventyr, siger Torben Bruun og tilføjer:

- Bare projektet går i nul rent økonomisk, er det fint. For mig handler det om at skabe udvikling her i Give, om at tilrække endnu mere erhverv/håndværk og på den konto at udvide erhvervsmiljøet her på Dyrskuevej. Jeg er sikker på, at det kan blive et rigtig fedt erhvervsmiljø herude, hvor vi kan netværke og skabe et godt sammenhold.

Annonce

Fleksibelt og brugervenligt projekt

Ved eventuelt at tiltrække mere erhverv og håndværk til byen på gode lejebetingelser i nybyggede domiciler med en fremragende beliggenhed er det Torben Bruuns håb, at både hans lokale og udefra kommende lejere bliver så glade for at være på Dyrskuevej, at de på sigt kunne finde på at slå sig permanent ned  - og evt. også købe deres eget jordlod og etablere eget domicil.

Hver enhed kommer med garage, værksted, kontor og toiletfaciliteter. Foto: Torben Bruun

Som potentiel lejer kan man her i første fase selv få lov til at have en finger med i spillet, når projektet skal lanceres. Torben Bruun lytter gerne til lejernes ønsker mht. indretning osv, for her i starten gælder det først og fremmest om at få sat gang i projektet.

- Som udgangspunkt bliver der fire enheder på cirka 100 kvadratmeter i hver bygning med dertil hørende repos/hems, der typisk vil give yderligere 20-25 kvadratmeter at råde over. I snit er der seks meter til loftet, hvilket betyder, at mekaniker sagtens kan få plads til en lift. Området her er godkendt til industri i klasse 6, hvilket giver stort råderum, forklarer Torben Bruun.

Annonce

Går i jorden til sommer

Han håber på at kunne gå i gang med byggeriet af den første bygning til sommer. Dog ser han gerne, at den første medspiller har meldt sig på banen, inden han stikker spaden i jorden.

- Nu skal vi lige se, hvordan responsen bliver på det her. Men jeg håber da, at Erhvervspark Give kan være med til at skabe en masse liv herude på Dyrskuevej, gerne med en bred erhvervsmæssig 'biodiversitet', hvor så mange forskellige firmaer/håndværkere og iværksættere som muligt melder ind. Og hånden på hjertet, så er jeg godt nok spændt på konceptet, og om jeg brænder nallerne på det her projekt, lyder det med et stille smil fra den iværksætterlystne tømrer- og murermester.

https://modules.wearehearken.com/vejle-amts-folkeblad/embed/5231.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce