Annonce
Ikast-Brande

Lokal fodboldspiller er EM-klar med en ”double” i tasken

Rasmus Nissen Kristensen er sammen med resten af U21-landsholdet på vej til EM-slutrunden i Italien. Forinden nåede han et par dages afslapning hjemme i Brande, selvom han hellere havde tilbragt sin lørdag aften i Madrid. Foto: Mikael Lund
Rasmus Nissen Kristensen håber på at spille en stor rolle ved EM-slutrunden for U21 landshold.
Annonce

Brande: Der er sket en del, siden avisen for godt tre år siden første gang interviewede dengang 18-årige Rasmus Nissen Kristensen i en sparsomt oplyst lounge i IBF Arena i Ikast. Dengang havde den unge fodboldspiller trods status af U19-landsholdsspiller stadig både sit kørekort og sin superligadebut til gode, men begge dele er for længst vinget af, og siden januar sidste år har han kunnet kalde sig Ajax-spiller.

En forlænget weekend blev det til hjemme hos forældrene Lone og Jens på Landlyst, inden den tidligere FCM-spiller mandag formiddag satte kursen østover for at tilslutte sig U21-landsholdets træningssamling, og selvom det var rart med et par dage hjemme, er der ingen tvivl om, at han hellere ville have tilbragt lørdag aften et helt andet sted: Omklædt på Santiago Bernabeu i Madrid. Den mulighed spolerede Tottenhams Lucas Moura som bekendt med et hattrick i anden halvleg af den anden semifinale mellem de to hold, endda efter at Ajax havde vundet det første opgør på udebane med 1-0 og ført 2-0 ved pausen i returkampen. I det sjette minut af dommerens tillægstid fuldbyrdede brasilianeren imidlertid sit hattrick og samtidig Ajax’ mareridt, og der er derfor ingen grund til at dvæle ved, hvad der har været sæsonens største skuffelse. Men hvad har så været de største højdepunkter?

- Udover Champions League-deltagelsen har det været at få mesterskabet tilbage til Amsterdam (for første gang i fem år, red.). Det er virkelig noget, byens fans har hungret efter, så det har været helt sindssygt. Og at score i pokalfinalen (hvor Rasmus NK med sit første mål i Ajax-trøjen gjorde det til slutresultatet 4-0, red.) var for mig personligt det fedeste, fastslår den blonde back, der startede sin fodboldkarriere i Brande IF som seksårig.

At score i pokalfinalen var for mig personligt det fedeste.

Rasmus Nissen Kristensen, Ajax

Annonce

Håber på en stor rolle

Mandag 17. juni tager Danmark hul på EM-slutrunden for U21-landshold i Italien. I åbningskampen gælder det Tyskland, og derefter venter Østrig og Serbien, men først gælder det næste onsdags træningskamp mod Kroatien i Pula. Derefter rykker landsholdstruppen videre til Udine, hvor holdets to første puljekampe skal spilles.

- Hvad er dit mål for EM-slutrunden?

- Jeg håber på at få en stor rolle – det er det, jeg går efter. Målsætningen er at komme videre fra gruppen og i semifinalen. Vi ved, det bliver svært, men vi kommer med masser af selvtillid og tror på, at det nok skal kunne lykkes, lyder det fra Rasmus NK. Med hensyn til fremtiden på klubholdet er det ingen hemmelighed, at det har knebet med spilletiden i Æresdivisionen, mens den 21-årige dansker på nær i semifinalen har fået fuld spilletid i pokalturneringen. Det bliver dog ikke i avisen han annoncerer et eventuelt klubskifte, men som han siger, råder Ajax over mange attraktive spillere – og derfor er der altid en chance for, at nogen bliver solgt, ikke mindst efter semifinalepladsen i Champions League.

- Så må vi se, hvordan jeg står, siger Rasmus Nissen Kristensen.

- Er der noget, der har overrasket dig ved tilværelsen som udlandsprof?

- Det er en helt anden verden. Opmærksomheden fra fans, medier og omgivelser er meget større. Der er flere på lægterne, og det betyder mere for folk. Og så er niveauet højere, svarer han.

Annonce

Bor i Amsterdam

Rasmus Nissen Kristensen har fundet sig godt til rette i en lejlighed i den sydlige del af Amsterdam.

- Det er perfekt, fastslår han, og han er glad for at bo i den hollandske hovedstad, som han ikke tøver med at betegne som ”dejlig” med en international atmosfære, hvor man kommer langt på engelsk. Han har derfor heller ikke kastet sig over at lære hollandsk i større stil, og en pæn del af fritiden tilbringes i selskab med de øvrige danskere i klubben.

Selvom han ikke længere er FCM-spiller, følger han naturligvis hjerteklubbens resultater. Siden han forlod klubben, er det blevet til et mesterskab, en pokaltriumf og senest en andenplads efter urørlige FCK. ”En flot sæson” tøver han ikke med at kalde det.

- Der er vist ikke noget at klage over - FCK var bare for gode, konstaterer han. Han havde selv en fod med i FCM’s andet mesterskab, som kom i hus for godt et år siden, men var på grund at sit skifte til Holland ikke med til at sikre triumfen.

- Ærgrer det dig?

- Jeg ville ikke gå glip af muligheden - tilbuddet (fra Ajax, red.) var for godt til at sige nej til, fastslår han. Og selvom han medgiver, det havde været sjovere at være i Madrid lørdag aften, blev det trods alt ikke helt kedeligt. Aftenen, der jo endte med en 2-0-sejr til Liverpool, blev tilbragt i selskab med en flok kammerater på Vagns Krostue, der i øvrigt i sin tid var skyld i hans FCM-tilnavn ”Vagn”.

- Det var en ok trøstepræmie, lyder det fra Rasmus Nissen Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce