Annonce
Børkop

Melson om de sløjfede togafgange: 'Ministeren vil hellere opkøbe huse til den overflødige bro'

Børkop og Brejning, som ses her, mistede to togafgange i myldretiden. Transportministeren var i samråd om blandt andet det. Arkivfoto: Jørgen Flindt
De sløjfede togafgange fra Børkop og Brejning var til debat, da transportministeren var indkaldt i åbent samråd. Og svarene fra ministeren må bekymre de lokale togpassagerer, lyder det fra Venstre-politiker.

Børkop: De to daglige togafgange fra Brejning og Børkop, som er blevet sløjfet, skal borgerne i lokalområdet ikke forvente kommer tilbage.

Det konkluderer Christoffer Aagaard Melson (V), efter han havde transportministeren i samråd, hvor blandt andet de manglende togafgange var til debat.

- Det står tydeligt frem, at transportministeren hellere vil bruge mange millioner kroner på at opkøbe huse ved fjorden, så togbroen stadig kan være i spil, i stedet for at bruge pengene på at opgradere lokale og regionale ruter, sagde Christoffer Melson efter mødet.

Annonce

Det var de lokale folketingspolitikere fra Venstre, Christoffer Aagaard Melson og Troels Lund Poulsen, som havde kaldt transportminister Benny Engelbrecht (S) i samråd.

- Det hænger ikke sammen, at man med den ene hånd vil betale for en milliarddyr fejltagelse i form af en togbro over fjorden, når man samtidig med den anden hånd nedlægger lokale afgange, sagde Christoffer Melson undervejs i mødet.

Ingen beregninger

Christoffer Melson spurgte under samrådet, om ministeren i det mindste vil få lavet nogle beregninger, der vil vise, hvad det vil betyde for den lokale togdrift, hvis der kommer en togbro. Vil der, hvis der kommer en togbro, komme flere eller færre lokale togafgange?


Jeg synes, det er synd for alle dem, der tager togene i lokalområdet, at der er en minister, der ikke vil fortælle dem, hvad de har i vente.

Christoffer Melson, medlem af Folketinget for Venstre


Men det kunne han ikke få svar på. Ministeren svarede, at togfonden (og dermed en togbro eller en tunnel, red) ikke var til debat før senere.

- Jeg synes, det er synd for alle dem, der tager togene i lokalområdet, at der er en minister, der ikke vil fortælle dem, hvad de har i vente. Det er meget utrygt og meget mærkeligt, at ministeren ikke ønsker at lave de beregninger, sagde Christoffer Melson efter mødet.

Annonce

Ingen svar om togbro

Transportministeren gav ikke mange konkrete svar om hverken de sløjfede togafgange eller om udsigten til en bro/tunnel hen over fjorden - men lidt kom der dog.

-  Der var tale om nogle ekstra myldretidsafgange, som blev indsat i 2019, men som det hurtigt viste sig, at der ikke var passagerer til. Det er DSB, der har ansvaret for at lægge køreplanerne, og det skal vi politikere ikke blande os i, sagde Benny Engelbrecht.

Han forventer, at hvis regeringens infrastrukturplan, der hedder Danmark Fremad, bliver forhandlet igennem, vil det også komme de lokale togafgange til gode.

- Vi lægger op til en massiv opgradering, som vil løse de underliggende præmisser, der er. På den måde styrker vi også de lokale afgange, sagde han undervejs i mødet.

Togbro er stadig i spil

  • Regeringen har udarbejdet en såkaldt infrastrukturplan, der hedder Danmark Fremad, og i den lægges der op til, at den syv år gamle plan med en togbro til hurtigtog hen over Vejle Fjord stadig er i spil.
  • Broen skal få tog mellem de fire største byer i Danmark til at komme hurtigere frem, da turen rundt om fjorden sænker farten.
  • Den vil koste mindst fire milliarder kroner, og de penge skal findes i en togfond.
  • Der er gang i forhandlingerne om de kommende års infrastruktur, men her ønsker regeringen ikke at tale om togbroen og Togfonden før om mange år.
Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige porno'poeter' skæmmer musikfestival og hvordan kan de blive ved at slippe afsted med den slags klamheder?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Annonce