Annonce
Erhverv

Lokal kro føler sig svindlet: Sælger har solgt flere gavekort end kroen har modtaget betaling for

Ifølge Elkær Mathiassen, ejer af Bredal Kro, har kroen indløst over 100 procent af de gavekort, som kroen har fået betaling for. Nu annullerer kroen øvrige gavekort, som er solgt gennem Luxusoplevelser.dk. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Bredal Kro har annulleret gavekort til gourmetophold efter at sælger er blevet afsløret i at have solgt flere gavekort end kroen har modtaget betaling for.
Annonce

Bredal: "En svindler har misbrugt Bredal Kro."

Sådan skriver Bredal Kro på kroens Facebook-side, hvor kro-ejer Elkær Mathiassen oplyser, at kroen anser alle ikke-indløste gavekort til et gourmetophold på kroen, som er købt gennem firmaet Luxusoplevelser.dk, for ugyldige.

Ifølge Elkær Mathiassen har Luxusoplevelser, som siden er blevet begæret konkurs, solgt flere gavekort uden at afregne med Bredal Kro.

Kroen har ifølge Elkær Mathiassen fået betaling for 1577 gavekort, som Luxusophold har solgt til et gourmetophold på kroen. Men kroen har ifølge Elkær Mathiassen indløst "over 1800" gavekort fra Luxusophold.

- Vi har indløst over 100 procent, og nu har vi været nødt til at sige stop. Vi har foreløbig haft tab på omkring en million kroner på de gavekort, vi har indløst, og jeg kan se, at vi ville få et tab på yderligere to-tre millioner kroner, hvis vi skulle indløse de resterende gavekort, som vi tror, er i omløb. Vi havde håbet, at vi kunne indløse alle gavekort, men det har vist sig, at der er solgt mange flere, end vi havde anelse om, siger Elkær Mathiassen.

Vi opsagde samarbejdet med Luxusoplevelser den 27. september, og da vi ringede for at tale med Carl Rytter, fortalte hans kone, at han var død to dage i forvejen.

Elkær Mathiassen, ejer, Bredal Kro

Annonce

Plaster på såret

Han bekræfter, at Bredal Kro har haft et samarbejde med Luxusoplevelser.dk om salg af gavekort.

- Man ved med den slags gavekort, at omkring 80-85 procent af dem bliver indløst, og Luxusoplevelsers fortjeneste var så de 20-15 procent, som ikke bliver indløst. Luxusoplevelser har så udstedt mange flere gavekort, end vi har modtaget betaling for. Vi ved ikke, hvor mange gavekort der er i omløb, men det kan være op til dobbelt så mange, som vi har modtaget betaling for, fortæller Elkær Mathiassen.

Han tilføjer, at Bredal Kro opsagde samarbejdet med Luxusoplevelser.dk for et år siden.

- Vi har kunnet se, at Luxusoplevelsers salg af gavekort til Bredal Kro er steget eksplosivt i månederne op til, at vi opsagde aftalen, så de har formentlig vidst, at svindlen ville blive opdaget. Vi har meldt svindlen til politiet, fortæller Elkær Mathiassen.

Han tilføjer, at kroen ikke har mulighed for at se, hvilke gavekort der er afregnet for og hvilke der ikke er.

- Det medfører selvfølgelig en del frustration og vrede hos kunderne, men det er altså Luxusoplevelser, der har solgt og udstedt gavekortene - ikke os. Vi har som et plaster på såret tilbudt kunder med ugyldige gavekort, at de kan få en gratis overnatning på hotellet, hvis de spiser i vores restaurant. Det er der nogle, der har taget imod, fortæller Elkær Mathiassen.

Annonce

Ejer er død

Ifølge Elkær Mathiassen afgik ejeren af Luxusoplevelser.dk, Carl Boye Rytter, ved døden 25. september 2018 i Malaga på den spanske solkyst, hvor han boede og drev sit firma.

- Vi opsagde samarbejdet med Luxusoplevelser den 27. september, og da vi ringede for at tale med Carl Rytter, fortalte hans kone, at han var død to dage i forvejen. Det har en spansk advokat senere bekræftet, men det vidste vi ikke, da vi opsagde aftalen. Vi opsagde aftalen, fordi vi kunne se, at der var udstedt flere gavekort, end vi havde modtaget betaling for, fortæller Elkær Mathiassen.

Ifølge hans oplysninger var der ikke noget mistænkeligt ved dødsfaldet, som skyldtes et pludseligt hjertestop.

Elkær Mathiassen fortæller desuden, at både Carl Rytter, hans afrikanske hustru og deres fælles barn flere gange besøgte kroen i Bredal.

- Under de besøg virkede han helt reel, fortæller Elkær Mathiassen.

Her kan krav anmeldes

Luxusoplevelser.dk blev i første omgang tvangsopløst som konsekvens af, at selskabet bag ikke havde indleveret regnskab rettidigt, men siden er selskabet pr 8. oktober taget under konkursbehandling efter anmodning modtaget den 2. oktober.

Det oplyser advokatfirmaet Lund Elmer Sandager, København, der har sagen.

Det er advokat Nete Weber ved Lund Elmer Sandager, der er udpeget som kurator i konkurssagen.

Det er også her, kunder, som mener at have et krav til gode, skal henvende sig, hvis de har købt et gavekort, som de siden ikke har kunnet indløse.

Nete Weber har mailadresse nwe@les.dk og Lund Elmer Sandager kan kontaktes på mail info@les.dk.

Bredal Kro oplyser på sin Facebook-side, at kroen er blevet misbrugt i et svindelnummer. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce