Annonce
Give

Lokal LA-formand går af: Er uenig med partitoppens linje og skattefokus

Martin Fogh Skovlyst er ikke længere formand for Liberal Alliances Vejle Lokalforening. Han er heller ikke længere medlem af partiet. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Martin Fogh Skovlyst har smidt formandstøjlerne og meldt sig ud af partiet. Søren Peder Sørensen har overtaget formandsposten frem til generalforsamlingen i marts.

Vejle: I begyndelsen af december meldte den daværende formand for Vejle Lokalforening under Liberal Alliance sig ud af partiet. Martin Fogh Skovlyst nedlagde derfor også sin formandspost i lokalforeningen.

Det var ikke en beslutning, han havde nemt ved at tage. Men den er blevet gjort nødvendig af partiets landspolitiske beslutninger, ikke mindst siden regeringsdeltagelsen.

- Personligt har jeg ambitioner om, at det politiske arbejde skal koncentrere sig om mere personlig frihed og ansvar og om mindre bøvl og bureaukrati i det offentlige system. Det er for mig mere væsentlig og vigtigere end lavere skat, siger Martin Fogh Skovlyst.

Han synes derfor, det er ærgerligt, at skatten er kommet til at fylde det meste i billedet, når Liberal Alliances politik kommer i centrum.

- Det nytter jo ikke at sidde oppe i træerne, når problemerne, der skal løses, er nede på jorden, siger Martin Fogh Skovlyst.

Udmeldelsen skal ifølge Martin Fogh Skovlyst også ses i lyset af det kommende valg til Folketinget.

Annonce

Jeg har ikke meldt mig ind i noget andet parti, men fokuserer i en periode i stedet på nogle mere lokalpolitiske sager, blandt andet kampen mod Billundbanen og etablering af et lokalråd for Vandel-området.

Martin Fogh Skovlyst

Stadig liberal

- Jeg har i den senere tid gentagne gange måtte ty til at læse partiprogrammet for at minde mig selv om, hvorfor jeg var LA'er. For politikken er god nok, men jeg synes, det har knebet noget med udførelsen på det seneste, siger Martin Fogh Skovlyst.

Han oplevede tit, når han stod med en LA folder på gaden og gerne vil tale politik, så skulle han bruge 80 procent af tiden på at forsvare nogle få folketingsmedlemmers håndtering af nogle ærgerlige sager og udtalelser, og de sidste 20 procent på at tale om topskat.

- Det er ærgerligt, når LA faktisk har rigtig mange andre gode ting i posen, siger han.

Han syntes ikke, han kunne sidde som lokalformand for et parti, hvor han ikke står 100 procent bag kursen. Han understreger, at han ikke har noget at udsætte på lokalforeningen og det arbejde, der udføres i Vejle Byråd af Anja Daugaard.

Formandsposten i lokalforeningen varetages for øjeblikket af Søren Peder Sørensen, der også er partiet lokale folketingskandidat.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce