Annonce
Give

Lokal landsby-ildsjæl har fået gang i gå-fodbolden: Elin Søbye er nomineret til 'Bevæg dig for livet' prisen

Hver mandag klokken 18.30 mødes en flok fodbold- og motionsglade mennesker til en gang frisk gå-fodbold på kunstgræsset ved Givskudhallen. Her er det initiativtager og tovholder, Elin Søbye, der fyrer kanonen af. Foto: JIm Hoff
Vejle Kommune holder Sportsgalla i Vejle Musikteater den 28. april 2022. Her hyldes en række lokale frivillige ledere, der i 2021 har udmærket sig på særlig vis. Denne gang handler det om Elin Søbye, der er indstillet til 'Bevæg dig for livet' prisen for sit flotte arbejde med at sparke gang i gå-fodbold i Givskud

GIVSKUD: Det er nærliggende at indlede dette skriv med en lille finurlig sprogblomst om, at 'her går man bogstaveligt talt til fodbold'. For det er lige netop det man gør, når man møder op hver mandag aften på kunstgræsset i Givskud, hvor Elin Søbye med kærlig myndighed, smil på læben og stor gejst dirigerer tropperne gennem den ganske nye disciplin i DBU-regi, Gå-Fodbold.

Begrundelse for indstillingen af Elin Søbye

Givskud Gymnastik & Ungdomsforening har med stor succes startet et gå-fodboldhold, som på rekordtid er blevet populært i lokalområdet. 

I løbet af kun 3 måneder har intet mindre end 19 nye medlemmer tilmeldt sig det stærke og inkluderende fodboldfællesskab, hvor der er plads til alle. 

Holdet rummer mange forskellige deltagere i alderen 25-70 år, hvoraf flere har et handicap, diabetes, KOL eller er rygopereret. 

Gå-fodboldholdet i Givskud er et fremragende eksempel på et bevægelsestilbud, hvor alle kan være med - og som navnet antyder er det IKKE tilladt at løbe. Træningen er legende og giver smil på læben, men i kampen på banen træder vindergenet frem. 

Desuden prioriterer holdet i høj grad 3. halvleg, hvor der hyggesnakkes omkring bordene i caféen.

62-årige Elin Søbye er indbegrebet af foreningslivet i Givskud, og hun har en livalang til ikke mindst fodbold, hvor hun har ydet både i de aktives rækker og på leder/træner-niveau.

19 medlemmer

- Gå-fodbolden ligger under konceptet 'Bevæg dig for livet'. Det er DBU, der har lanceret konceptet, og jeg tænkte, at det kunne være godt med et koncept som dette her i området. Her kan alle være med uanset køn, fysisk formåen, alder, og hvad man eller måtte have af forskellige forudsætninger. Jeg er jo selv vild med fodbold, så jeg havde stor lyst til at prøve det af som tovholder her i Givskud, fortæller Elin.

Elin Søbye har været medlem af forskellige bestyrelser i foreningslivet i Givskudområdet 47 år. I 2021 søsatte hun med succes konceptet "Gå-Fodbold" på kunstgræsset i Givskud., og det har indbragt hende en nominering til 'Bevæg dig for livet' prisen i Vejle Kommune. Foto: Jim Hoff

Konceptet fik hurtigt fat, og i dag er der 19 medlemmer på listen med vidt forskellige forudsætninger i forhold til at lege med den lille runde. Men i 3. halvleg, der foregår i cafeteriet i hallen, er alle fodboldmæssige og fysiske forudsætninger nulstillede - og her bliver der hygget igennem.

Annonce

Aktivt bestyrelsesmedlem i 47 år

Elin Søbye har været frivilligt medlem af en foreningsbestyrelse i 47 år, og hun har siddet i et hav af forskellige bestyrelser i Givskud og omegn.

Hun sidder i bestyrelsen i FC GOG Fodbold, ligesom hun også er initiativtager og tovholder på Givskud GUFS ungdomsklub, der kører fredag aften i hallen. Hun er også kommet i lokalrådet i byen.

- Derudover forsøger jeg at kæde foreningerne sammen i byen, så der er sammenhæng i de ting, vi går og laver. Det er vigtigt, at foreningerne arbejde godt sammen, og ved hvad hinanden går og laver, og det er jeg med til at sørge for, siger Elin.

De mange dedikerede mennesker

28. april lægger Vejle Musikteater efter et par års corona-pause igen scene til den årlige Sportsgalla. Her hyldes de mange idrætsudøvere, der har gjort sig bemærket det seneste år, samt de flittige foreningsfolk i Vejle Kommune.

Årets Sportsgalla er en hyldest til og en anerkendelse af de mange dygtige idrætsfolk, trænere og ildsjæle rundt i kommunen. I alt 24 personer og foreninger er nomineret til de otte priser, der skal uddeles på aftenen.

Vejle Amts Folkeblad og Vejle Kommune portrætterer samtlige nominerede frem mod gallaen, hvortil billetsalget netop er åbnet.

Det er gratis at overvære sportsgallaen, men det kræver, at du har en billet, som kan erhverves på musikteatrets hjemmeside.

Hun har også via lokalrådet fået posten som velkomstambassadør i byen, så det er Elin, der, når nye borgere flytter til byen, dukker op med velkomstmappen. Den indeholder en masse info om byen og området og indeholder også en masse fine gaver fra byens erhvervs- og butiksliv.

Og den indeholder naturligvis også en folder om gå-fodbolden i Givskud.

Her kan alle være med uanset køn, fysisk formåen, alder, og hvad man eller måtte have af forskellige forudsætninger.

Elin Søbye, Givskud Gymnastik & Ungdomsforening


Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Annonce