x
Annonce
Erhverv

Lokal Metal-formand anbefaler ja til overenskomst-udkast

Metal-formand John Rasmussen erkender, at ikke alle dele af fagbevægelsen er begejstret for industriens udkast, men han anbefaler sine medlemmer at stemme ja. Arkivfoto: Angelina Owino
John Rasmussen, formand for Dansk Metal Vejle-Grindsted, afviser kritik af, at industriens udkast giver for lidt til de lavestlønnede.

Vejle: - Det er et udkast med en række forbedringer, som vi godt kan være stolte af og godt kan forsvare. Hvis jeg skal pege på det bedste ved udkastet, er det, at vi får hævet betalt løn under sygdom. Derudover vil jeg pege på, at vi får løftet mindstelønnen og forbedringerne på barsels-området. Alt i alt giver udkastet et løft, som også er til glæde for resten af arbejdsmarkedet.

Sådan siger John Rasmussen, formand for Dansk Metal Vejle-Grindsted, oven på forliget mellem arbejdsgiverne i Dansk Industri og lønmodtagerne i CO-Industri, som han vil anbefale sine lokale medlemmer at stemme ja til, når det sendes til ur-afstemning.

- Jeg er faktisk på vej hjem fra et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde med samtlige afdelingers formænd, hvor vi enstemmigt vedtog at anbefale udkastet, fortæller John Rasmussen.

Annonce

Hvis jeg skal pege på det bedste ved udkastet, er det, at vi får hævet betalt løn under sygdom. Derudover vil jeg pege på, at vi får løftet mindstelønnen og forbedringerne på barsels-området.

John Rasmussen, formand, Dansk Metal Vejle-Grindsted

Lønkrav ville have kostet

I forligsteksten, som skal til afstemning, lægges der blandt andet op til en forhøjelse af time-mindstelønnen på 2,50 kroner om året de næste tre år - altså et samlet løft på 7,50 kroner i timen.

John Rasmussen erkender, at dele af fagbevægelsen kritiserer udkastet for at give for lidt på lønnen til de lavestlønnede.

Kritikerne frygter, at industriens overenskomst vil blive brugt som skabelon for aftalerne på det øvrige arbejdsmarked.

- Der har været krav fra dele af fagbevægelsen om at kræve et løft på mindstelønnen på 50 kroner, men det er ikke et krav, som er relevant for mine medlemmer. Vores medlemmer er forholdsvis højtlønnede, og hvis vi havde insisteret på et krav om at forhøje mindstelønnen med 50 kroner, ville det have kostet på vores andre krav. Du kan være sikker på, at arbejdsgiverne ville have taget sig betalt for det. Alt i alt synes jeg, at de løft vi har fået igennem, kan det øvrige arbejdsmarked godt være tjent med, siger John Rasmussen.

Ingen aktioner i Vejle

Allerede inden CO-Industri og Dansk Industri søndag offentliggjorde, at de havde indgået forlig om nye overenskomster for 230.000 ansatte i industrien, havde dele af fagbevægelsen udråbt fredag 14. februar til landsdækkende aktionsdag, hvor kravene til forhandlerne skal tydeliggøres.

Foreløbig er der planlagt aktioner og events i København, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Randers og Horsens.

I Vejle er der dog ikke planlagt aktioner fredag.

- Det kan komme senere. Vi arbejder i LO Vejle på at stable arrangementer på benene, som skal skabe fællesskab omkring OK 2020. Præcis hvornår det bliver, er ikke aftalt, men vi har planlægningsmøde i næste uge, fortæller 3F Vejle-formand Martin Jensen, som tilføjer, at han ikke vil kommentere offentligt på industriens udkast til forlig.

Hovedpunkter i industriens aftale

Mindstelønnen løftes med 7,50 kroner i den tre-årige aftales løbetid.

Den såkaldte Fritvalgs Lønkonto øges fra fire til syv procent.

Fritvalgs Lønkontoen betyder, at en del af den ferieberettigede løn sættes ind på en konto. Her kan lønmodtageren vælge at bruge dem på en række forskellige ting.

Pengene kan gå til mere ferietid eller flere penge under ferien. De kan også gå til pension, nedsat tid for seniorer eller to børneomsorgsdage. Den kan udbetales som løn.

Forliget vil forlænge aftalen og udvide den, så pengene også kan bruges på fravær ved barns lægebesøg og barns anden sygedag.

Samtidig skal indbetalingen løftes fra fire til syv procent af den ferieberettigede løn.

Tre ugers øremærket barsel til faderen.

Parterne har aftalt, at der skal øremærkes yderligere tre uger end i dag til den anden forældre - det betyder, at der skal øremærkes otte uger til faderen.

Løn under sygdom udvides.

Perioden, hvor man kan få løn under sygdom, udvides fra ni til 14 uger.

Kilder: CO-Industri og Dansk Industri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce