Annonce
Børkop

Lokal politiker: Børkop er ikke rette sted at have en ungdomsuddannelse

Skal der udklækkes studenter i Børkop? - ganske som her i Nyborg. Lokal politiker mener, at Børkop ikke har et så stærkt ungdomsmiljø, at det giver mening at have unge mennesker til at studere i byen. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Børkop har ikke de tilbud for unge, der gør den attraktiv som uddannelsesby. Det mener den lokale politiker, Peder Hummelmose (V), der har et andet forslag.

Børkop: Regeringen har i et uddannelsesudspil meldt ud, at den gerne vil placere en ungdomsuddannelse i 15 mindre byer rundt i Danmark, heriblandt i Børkop.

Men selvom den lokale politiker, Peder Hummelmose (V), gerne vil arbejde for at få ting til Børkop, synes han ikke, at det giver mening at placere en uddannelse i Børkop.

- Jeg vil rigtig gerne kæmpe hårdt for at få ting til Børkop, og gerne ting, der skaber vækst og liv i byen. Og nu ved vi jo ikke, hvad regeringen helt præcist vil, så jeg skal ikke skyde noget ned på forhånd. Men når det er sagt, så kan jeg godt se, at Børkop ikke umiddelbart er det rette sted til en ungdomsuddannelse, siger han.

Annonce

Han forklarer, at der selvfølgelig sagtens kan bygges nogle gode bygninger, som de studerende kan boltre sig i.

Jo, vi har i Børkop en del pizzeriaer, man kan "hænge ud" på, men ingen caféer.

Peder Hummelmose, medlem af byrådet i Vejle for Venstre.

- Men livet ved siden af uddannelsen fylder heldigvis rigtig meget for de unge mennesker, og Børkop har ikke samme form for tillokkende ungdomsmiljø, som Vejle har, siger han og nævner videre:

- Jo, vi har i Børkop en del pizzeriaer, man kan "hænge ud" på, men ingen caféer. Der er dog en velfungerende café i Brejning, dog mest i weekenderne, og det er heller ikke så let at komme til den, siger Peder Hummelmose.

"Tvunget til at blive hjemme"

Han frygter ligeledes, at en ungdomsuddannelse i Børkop vil blive en hæmsko for de lokale unge.

- Regeringen arbejder jo ud fra, at unge skal studere så nært som muligt, og nogle ikke kan komme derhen, de vil, og det kan groft sagt betyde, at Børkops unge bliver "tvunget" til at blive hjemme i Børkop, når de er færdig med 9. klasse eller 10. klasse. Jeg så hellere, de kommer hen til et miljø, hvor de kan møde nye unge. Det sociale i at være sammen er utrolig vigtigt for de unge, og det er næsten ligeså vigtig for mig, som selve uddannelsen. Vi skal helst have hele mennesker ud af vores uddannelsessystem både fagligt og socialt, og det sociale aspekt kan Børkop ikke på samme måde tilbyde, som de større byer kan, siger Peder Hummelmose.

Annonce

Styrk Vejle

Han mener, at der i forvejen er gode ungdomsuddannelser i Vejle, og for den sags skyld Fredericia, og at det vil være mere fornuftigt at styrke tingene der.

- Vi kan sagtens med fordel styrke Vejle endnu mere. Jo stærkere Vejle er til det, jo mere vil det hele blive styrket, også fagligheden. Hvis der kommer en ungdomsuddannelse i Børkop kan jeg frygte, at det vil gå ud over den faglige kvalitet, fordi tingene bliver delt op, siger han og nævner, at der dog er et område, hvor Børkopområdet kan stå stærkt i forhold til unges uddannelse.

- Vi har et stærkt håndværks- og erhvervsliv, og et styrket samarbejde mellem uddannelse og det lokale erhvervsliv vil give rigtig god mening for alle, siger han.

Men i den sidste ende, synes han, at det kører fint, som det gør nu. Og dog.

- I stedet for at skabe en ungdomsuddannelse, synes jeg, vi skal styrke transportmulighederne for de unge fra Børkopområdet til uddannelserne i de større byer omkring Børkop. Det er langt bedre at opgradere de kollektive forbindelser til Vejle og Fredericia, siger Peder Hummelmose.

Ud over Børkop er byer som Brande og Give også nævnt i regeringens udspil.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Annonce