Annonce
Navne

Lokal politiker får plads i landsdækkende bestyrelse: Hun brænder for at vise unge, at det er ok at være anderledes

Byrådspolitikeren Lone Myrhøj fra Vejle har fået plads i den landsdækkende bestyrelse for ungdomsuddannelsen FGU, som tilbydes på 85 skoler landet over. Arkivfoto 
Byrådspolitikeren Lone Myrhøj skal være med til at styre den nye grunduddannelse for unge, som ikke rigtig har fundet kursen efter folkeskolen.

Ny post: Partiet SF's gruppeformand i Vejle Byråd, Lone Myrhøj, er blevet valgt til bestyrelsen i FGU Danmark. Hun bliver dermed repræsentant for hele Syd- og Sønderjylland i den landsdækkende bestyrelse.

FGU står for “Den forberedende grunduddannelse”.  Uddannelsestilbuddet er for unge under 25 år, der er af personlige, sociale eller faglige årsager har brug for et løft efter grundskolen for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller beskæftigelse.

Lone Myrhøj har været medlem af Vejle byråd siden 2012 og kommer de kommende fire år til at sidde som formand for kommunens voksenudvalg, som har ansvaret for social-, psykiatri- og handicapområdet.

Annonce

SF's gruppeformand fortæller i en pressemeddelelse, at hun generelt er meget optaget af, hvordan der kan skabes et godt ungeliv for alle.

- Med en baggrund som international socialrådgiver og erfaringer med opsøgende gadearbejde med unge, arbejde i udsatte boligområder og nu med arbejde i psykiatrien føler jeg mig godt klædt på til at træde ind i FGUs bestyrelse, siger Lone Myrhøj.

Særligt i ungdomsårene dannes grundlaget for en oplevelse af, at man er okay, som man er uanset udfordringer eller anderledeshed. Her spiller FGU en afgørende rolle.

Lone Myrhøj

- Både privat, professionelt og politisk er jeg optaget af, at vi har et samfund med plads til alle. Derfor er det også vigtigt for mig, at FGU udvikles i en retning, hvor det bliver et rummeligt uddannelsestilbud for unge, der har brug for et andet tilbud, så de kan blive klar til uddannelse eller beskæftigelse, tilføjer hun.

Der er 27 FGU institutioner, der samlet dækker over 85 skoler fordelt over hele Danmark.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce