Annonce
Børkop

Lokal politiker foreslår sti mellem Gårslev og Gauerslund

For cirka 40 år siden overvejede Børkop Kommune en skolesti mellem Gårslev og Gauerslund, og den idé foreslog Morten Kristensen (SF) i byrådssalen, at man prøvede at støve af og arbejde videre med. Stien vil i så fald blive noget mere snoet end den meget lige streg her. Kort: Google Maps.

Når der nu skal bygges nyt plejecenter i Gauerslund, har det åbnet op for en gammel idé. En sti fra Gårslev til Gauerslund.

Gauerslund/Gårslev: Det er en idé, der har rigtig mange år på bagen, men som nu er kommet frem i lyset igen.

Morten Kristensen, der er byrådsmedlem for SF, nævnte nemlig ved seneste byrådsmøde, at han kunne huske, at der engang i tidligere Børkop Kommune blev arbejdet på en idé om at lave en skolesti mellem Gårslev og Gauerslund.

- Det er en tanke, der er helt tilbage fra omkring 1980, og den sti blev aldrig til noget. Det var nu ikke mig, der foreslog det dengang, men jeg var politisk med til at arbejde med idéen, så derfor husker jeg den. Det blev dog ikke til mere end idéen, husker han.

Men ideen er værd at hive frem fra skuffen igen, mener han.

- Gauerslund er tænkt til at blive et endnu større kraftcenter, end det er nu. Blandt andet med det nye plejecenter, som skal placeres der, hvor vi i tidernes morgen forstillede os, at skolestien skulle gå. Det kunne da være en nærliggende tanke, at vi får tænkt en mere direkte forbindelse mellem Gårslev og Gauerslund ind i fremtidsplanerne for området. Det vil bestemt være en fordel for alle de bløde trafikanter, der skal mellem de to byer, fordi de i så fald undgår at skulle ud på vejene, siger han.

Annonce

Det kunne da være en nærliggende tanke, at vi får tænkt en mere direkte forbindelse mellem Gårslev og Gauerslund ind i fremtidsplanerne for området.

Morten Kristensen (SF)

Binde to sogne sammen

Morten Kristensen er ikke helt sikker, men han mener, at kan huske, at der faktisk er gode muligheder for at skabe stien. Der er lodsejere i området, som skal med ind over, men der er ikke langt i fugleflugtslinje, og da man kiggede på det for mange år siden, gik en del af stien omkring vandværkets område samt via eksisterende spor.

- Hvor nemt det kan lade sig gøre, er selvfølgelig noget, som skal undersøges nærmere, men det synes jeg, vi bør gøre, for det vil være en måde at binde ikke bare to byer, men også to sogne sammen, siger Morten Kristensen.

Hos Børkop Lokalråd har det længe været et stort ønske, at Gårslev bliver mere inddraget i det kommende nye "bydel" mellem Brejning og Børkop, så fra den side har der også tidligere været luftet en idé om stiforbindelse mellem Gauerslund og Gårslev.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce