Annonce
Jelling

Lokal rytter med i VM-top 10

Tanja van Willigen fra Jelling var med på det danske hold, der blev nr. 9 ved VM i langtidstanceridning i England. Her ses hun ved dyrlægekontrollen før konkurrencen. Privatfoto
Annonce
Tanja van Willigen fra Jelling var i weekenden med til at levere det bedste danske resultat i langdistanceridning i de seneste mange år, da det danske hold blev nummer ni ved verdensmesterskaberne. Konkurrencen blev afviklet i Houston Park, der er et stort parkområde i nærheden af Cambridge i England. - Det gik rigtig fint både for forholdet og for mig selv. Min hest leverede sit hidtil bedste ridt, så det er helt fantastisk, siger Tanja van Willigen. Individuelt blev hun nr. 66. 153 stillede til start, men kun 75 kunne gennemføre konkurrencen. Forholdene var ganske vanskelige, hvilket vel bedst illustreres af, at konkurrencen til sidst blev afkortet med ca. 20 kilometer. Det skete ved den sidste dyrlægekontrol. På det tidspunkt kæmpede heste og ryttere i lyn, torden, tung regn og hagl. - Jeg har aldrig haft så meget vand i støvlerne, siger hun.
Annonce

Klar til EM

Hendes resultat betyder, at hun automatisk er kvalificeret til det næste europamesterskab, der afvikles næste år. Det giver en masse ro i det videre træningsarbejde. Hun kom hjem fredag aften efter en lang uge. Hun tog af sted en uge før, så hesten Shajan kunne nå at vende sig til forholdene. Af hensyn til hesten kørte hun ned gennem Holland og tog færgen Calais-Dover. Alternativet ville være, at hesten skulle så op i noget nær 24 timer på den lange sejlturen Esbjerg-Harwich.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce