Annonce
Billund

Lokal V-formand jubler over valgresultat

Ivar Nørlund, der er formand for Venstre i Billund Kommune, er jublende glad for søndagens valgresultat, der gjorde Venstre til kommunens største parti. Arkivfoto
Venstre scorede mere end hver tredje stemme i Billund Kommune ved gårsdagens valg til Europa-Parlamentet. Det glæder partiets lokalformand, der tror på, at det kan smitte af på næste uges folketingsvalg.
Annonce

Billund Kommune: Venstre er igen det største parti i Billund Kommune - også når det handler om valg til Europa-Parlamentet.

For fem år siden smittede de landspolitiske tendenser af på Billund Kommune, hvorfor Dansk Folkeparti også her blev det største parti. Men det blev der lavet godt og grundigt om på ved søndagens valg, hvor Venstre med en stemmeprocent på 34,3 sikrede sig mere end hver tredje af de afgivne krydser. Det er noget, der glæder formanden for Venstre i Billund Kommune, Ivar Nørlund.

- Jeg kan næsten ikke være gladere. Nu går jeg bare og venter på at høre, om vores lokale kandidat er blevet valgt, siger han.

Sådan stemte vælgerne i Billund Kommune

Sådan endte valget i Billund Kommune (ændring i forhold til valget i 2014 i procentpoint i parentes)

.

Venstre: 34,4 procent (+6,6).

Socialdemokratiet: 20,2 procent (+5,0).

Dansk Folkeparti 18,1 (-14,2).

Radikale Venstre: 6,7 procent (+3,5).

SF: 5,9 procent (+0,7).

Konservative Folkeparti: 4,6 procent (-5,0).

Liberal Alliance: 3,3 procent (+0,7).

Folkebevægelsen mod EU: 2,9 procent (-1,2).

Enhedslisten: 2,7 procent (stillede op for første gang).

Alternativet: 1,3 procent (stillede op for første gang).

Stemmeprocenten i Billund Kommune var på 63,43 procent (12.009 vælgere) mod 50,87 i 2014.

Annonce

Stærke kandidater

Når der skal findes en årsag til, hvorfor valgte endte med et godt resultat for Venstre, peger lokalformanden på det stærke felt af kandidater, som vælgerne har haft mulighed for at sætte deres kryds ved.

- Vi har haft nogle stærke kandidater, der har ført en god valgkamp, og så tror jeg, at folk har fået øjnene op for, at det er godt for os at være med i det europæiske fællesskab. Vi kan altså ikke stå alene, siger Ivar Nørlund, der undervejs i valgkampen har bakket op om Asger Christensen, der er landmand, byrådsmedlem i Kolding Kommune og til valget placeret som nummer tre på Venstres liste.

Om Asger Christensen er en af de fire Venstre-folk, som i de kommende fem år skal arbejde i Europaparlamentet i Bruxelles, står først klart i løbet af mandagen, når de personlige stemmer er talt op.

Annonce

Tror på positiv effekt

Om halvanden uge skal danskerne igen til stemmeurnerne, og her viser prognoserne, at valget kan ende mindre positivt for Venstre. Lokalformanden holder dog hovedet højt, og han tror på, at også det kommende valg kan falde positivt ud.

- Det positive momentum, vi har nu, vil vi bruge alt det, vi kan. Jeg har altid været optimist og aldrig troet helt på meningsmålingerne, for når resultat er kommet, har det mange gange været bedre for Venstre, end mange eksperter har forudset, siger Ivar Nørlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce