Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Lokale politikere går sammen mod Baltic Pipe - støt borgerforslaget

Lokaldebat: ”Baltic Pipe er et fossilt gasprojekt som skal bringe gas fra Norge til Polen via Danmark. Projektet er vedtaget af den tidligere energi-, forsynings- og klimaminister uden vedtagelse af en anlægslov i Folketinget. Projektet er allerede nu, under to år efter vedtagelsen, forældet, da Folketinget siden har vedtaget en ny klimapolitik. Derfor skal projektet stoppes hurtigst muligt.”

Sådan lyder opsummeringen på det borgerforslag, der har til formål at annullere beslutningen om at anlægge gasrørledningen Baltic Pipe.

I Middelfart Kommune kommer gasledningen i land fra Lillebælt ved Skrillinge Strand, hvor konsekvenserne for dyrelivet over og under vandoverfladen endnu er ukendte. Derfra snor gasledningen sig, med et 30 meter bredt bælte på tværs af kommunen til Brænde Ådal, hvor anlægget af gasledningen går igennem flere grønne områder med konsekvens for den nære natur.

At anlægge en gasrørledning og dermed udbygge den fossile infrastruktur samtidig med, at anlægsarbejdet har konsekvenser for den lokale natur, lever ikke op til det ansvar Middelfart Kommune har som en grøn klimakommune.

Derfor støtter vi naturligvis op omkring borgerforslaget og opfordre folk til at støtte borgerforslaget.

Skiltet med "Baltic Pipe nej tak" står for enden af Skrillinge Strand. Både Radikale Venstre, Alternativet, Enhedslisten og SF i Middelfart siger også nej tak til gasledningen. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce