Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: - Vi skal som aldrig før forene alle kræfter

Lokaldebat: Det hele er for tiden lidt underligt. Verden er ramt. Verden er indhyllet i en ny virus. En såkaldt coronavirus, som sætter en masse ud af kraft og spiller os skakmat på en masse vitale felter og fronter.

Verdenshistorien har imidlertid vist, at vi - trods store kriser og katastrofer - heldigvis altid kommer ud på den anden side. Det betyder imidlertid ikke, at det hele løser sig af sig selv. Det betyder nærmere, at vi skal danne fælles front og i fællesskab bekæmpe det truende med alle kræfter og med alle tænkelig midler. Vi skal som aldrig før forene alle kræfter hen imod løsningsorienterede tanker, tiltag og handlinger, hvilket hermed er en opfordring til at bidrage med det bedste, man kan.

Jeg tvivler ikke på folks bevidsthed. Jeg tvivler heller ikke på folks forståelse for sammenhold og ej heller ansvarlighed.

Vi skal ikke bare passe på hinanden. Vi skal passe endnu mere på hinanden. Vi skal hen til, at omsorg bliver en naturlig bestanddel af enhvers hverdag, og det ikke kun, når vi mennesker rammes af noget pludseligt, uforudset og udefrakommende. Vi skal have lært at tage vare på hinanden gennem hele livsforløbet. I min verden forsødes mit eget liv, hvis jeg er i stand til at gøre noget for andre. Det er på den måde, jeg viser den smukkeste side af mig selv. Vi er her på lånt tid, men ingen af os må blive 'fældet' af noget, vi godt kan besejre. Kræver det hjælp fra anden side, så opsøg den. Når livets lys først er slukket, kan vi ikke tænde det igen.

Kære alle sammen. Vi kommer igennem det. Alligevel skal vi speede op og kæmpe for, at det sker så hurtigt som muligt. Ved en fælles indsats forkorter vi denne virus' levetid. Henne om hjørnet venter det spirende forår, hvorfor vi nu skal have bekæmpet det, som ellers ville kunne ødelægge mulighederne for at kunne nyde det fuldt og helt.

Vi kan lige for tiden ikke så godt tage hinanden i hænderne, men vi kan omfavne hinanden i tankerne. Lad os alle gøre dette og oveni huske, hvad sangeren Sebastian i sin tid sang: “Du er ikke alene”.

Lad os se at få denne virus lukket inde, så vi atter kan lukke verden op.

Jens Sørensen kalder til håb og omtanke i denne coronatid. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Scenen er sat til show og landsbyhygge

Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce