Annonce
Billund

Lokale DF'ere er usikre før valg af ny formand: Derfor har de ikke besluttet sig endnu

Byrådsmedlem Mogens Jørgensen er en af de delegerede, som på Dansk Folkepartis ekstraordinære årsmøde den 23. januar skal vælge partiets kommende formand. Ligesom sin lokalformand, Laila Poulsen, har han endnu ikke besluttet, hvem han vil stemme på. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl.
Hverken Dansk Folkepartis lokalformand, Laila Poulsen, eller byrådsmedlem Mogens Jørgensen har besluttet sig for, hvem de vil stemme på, når de om mindre end to uger skal være med til at vælge deres partis nye formand.

Billund Kommune: Den lokale formand for Dansk Folkeparti i Billund Kommune, Laila Poulsen, skal søndag den 23. januar i selskab med en lang række partifæller beslutte, hvem der skal være ny formand for Dansk Folkeparti. Det sker, når partiet holder ekstraordinært årsmøde, og her har de delegerede fire kandidater at vælge imellem.

Laila Poulsen har endnu ikke besluttet, hvem hun vil sætte sin stemme på. Den beslutning regner hun med, at hun først træffer på selve dagen, når hun har hørt de fire kandidater komme med deres indlæg.

- Jeg synes ikke, vi har fået så meget at vide om, hvad de hver især står for. Jeg ved kun det, som alle andre også kan læse i medierne. Jeg mangler at høre lidt om, hvad de har af planer og kan tilbyde partiet, så det håber og forventer jeg, at jeg kan høre mere om på dagen, siger Laila Poulsen.

Annonce

Venter med at træffe beslutning

Foruden lokalformanden kan hver lokalforening sende en delegeret for hver 10 medlemmer, foreningen har. Sammenlagt kan lokalforeningen i Billund Kommune sende 15 delegerede til årsmødet for at afgive en stemme.

Nedgang til kommunalvalget

  • Med 8,9 procent af stemmerne blev kommunalvalget i november et nederlag for Dansk Folkeparti i Billund Kommune. Her mistede partiet et enkelt mandat og har i de kommende fire år derfor to pladser i byrådet. De bliver besat af Per Nyhus og Mogens Jørgensen.
  • Dansk Folkeparti er ikke en del af konstitueringen i den nye byrådsperiode, og partiet må derfor vinke farvel til den formandspost, som Per Nyhus i de seneste otte år har haft i teknik- og miljøudvalget.

En af dem er byrådsmedlem Mogens Jørgensen. Han har også tænkt sig at stemme på valget af ny formand – men han har endnu ikke besluttet, hvem han vil stemme på.

- Jeg vil gerne høre lidt mere om, hvad der bliver sagt, inden jeg træffer en endelig beslutning, siger Mogens Jørgensen.

Annonce

Vigtigt formandsvalg

Fire personer har meldt deres kandidatur til formandsposten i Dansk Folkeparti. Morten Messerschmidt er blevet udråbt som favorit med Martin Henriksen som førsteudfordrer, mens de mere ukendte Erik Høgh-Sørensen og Merete Dea Larsen ikke bliver spået de store chancer.

Selvom lokalformanden i Billund endnu ikke har taget stilling til, hvem hun vil give sin opbakning som ny formand, betragter hun det som en meget vigtig sag for partiet.

- Det er rigtigt vigtigt, hvem der er vores formand, men jeg synes, at det hele har været noget rod. Det kommer lige oven på et dårligt kommunalvalg, at vi skal have ny formand, så det hele er lidt træls, siger Laila Poulsen.

Jeg mangler at høre lidt om, hvad de har af planer og kan tilbyde partiet, så det håber og forventer jeg, at jeg kan høre mere om på dagen.

Laila Poulsen, formand, Dansk Folkeparti i Billund Kommune
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce