Annonce
Trekantområdet

Lokale drenge i Australien: Turen lakker mod enden

De ældre fra Kangara Waters i Canberra fik en frisk eftermiddagstur på cyklerne. Privatfoto

De seks lokale drenge fra Strib- og Røjleområdet er nu mere end halvvejs igennem deres to måneder lange cykeleventyr down under, hvor de cykler fra by til by for at køre ældre australske borgere rundt i rickshaws i et samarbejde med Cykling uden a

Canberra/Geelong: Den sidste uges tid har vi blandt andet deltaget i "Humans of Geelong", som er et stort arrangement for frivillige ildsjæle i byen.

Her deltog vi med vores rickshaws for at sprede budskabet fra Cykling Uden Alder (CUA). I mere end fem timer forsøgte vi at sprede glæde til flere af de forbigående, gamle som unge, og det at formidle meningen med Cykling Uden Alder, samtidig med at vi opsøger nye frivillige piloter til projektet i Geelong, har været endnu en spændende opgave i CUA-regi.

Men det, at vi er den første ungdomsdelegation for organisationen, bringer netop andre opgaver med sig end blot at træde i pedalerne.

Drengenes tur down under

Christian Hvid (20), Kenneth Kelly (20), Marcus Frellsen (19), Mathias Hansen (20), Frederik Pedersen (20) og Rasmus Bosack (20), som er seks lokale drenge fra Strib- og Røjle-området, rejser to måneder til Australien fra starten af september til udgangen af oktober.Planen er, at de skal cykle mindst 2000 kilometer ned gennem Australien fra New Castle til Hobart. De krydser således fire af landets stater, og undervejs vil de gøre holdt ved plejehjem, som bevægelsen Cykling uden alder hjælper dem med at komme i kontakt med. Her vil de så tilbyde plejehjemsbeboerne en tur i rickshaw.

Gruppen fungerer således som Cykling uden alders første internationale ungdomsdelegation, men de har selv betalt flybilletterne til og fra Australien, ligesom de også har skaffet finansiering til de rickshaws, som de skal bruge i Australien, gennem sponsorater fra T. Hansen, Middelfart Sparekasse, Pyrosan, POM, Super Brugsen i Strib, Mr. Saks, Amstrup Skilte, Heatcom og en privatperson.Hver anden uge vil de seks drenge få bragt en rejsereportage fra deres tur i Melfar Posten.

Cykling uden alder handler ikke nødvendigvis kun om at sprede glæde for ældre. Privatfoto
Annonce

Danskere i Australien

Gennem projektet har vi mødt lidt forskellige personer, som havde en dansk baggrund. En af aktiviteterne i Canberra var for eksempel et arrangement på den danske ambassade, hvor vi var inviteret til morgente hos den danske ambassadør i Australien efter en cykeltur med ældre.

Mødet med ambassadøren, Tom Nørring, var meget specielt. For første gang mødte vi en person i Australien, som vi kunne føre en dansk samtale med. Sammen med en af praktikanterne på ambassaden, Alexander, stod han klar med åbne arme og en flot tale, da vi ankom.

Og kun små to uger efter besøget på den danske ambassade, ankom vi til byen Geelong, hvor vi igen stiftede bekendtskab med flere "australske" danskere. Vores værter i byen var nemlig et dansk par, som flyttede til Australien for en del år tilbage. Derudover fik en ældre dansk dame, Inge, og hendes førerhund en tur i vores rickshaw, da vi var på besøg på MACS, som er et plejecenter.

Team Strib på besøg hos den danske ambassadør, Tim Nørring, i Canberra. Privatfoto
Annonce

Kilometerne kan mærkes

Vi må også konstatere, at de mange kilometer sætter sine spor. Dette lod sig mærke efter en seks dage lang cykeltur fra Canberra til Bendigo, som er en strækning på cirka 660 kilometer.

De første fem dage lød på plus hunderede kilometer hver dag. Under turen har der ikke været plads til mange "pause-dage". Som regel er vi selv undervejs til de forskellige planlagte byer, eller også er vi på besøg i de forskellige "Communities", hvor dagene primært også har noget med vores cykler at gøre.

Det føjer lidt ekstra kilometer til benene, hvilket vi godt har kunnet mærke.

Smuk australsk natur som vi har mødt på vores cykeltur. Privatfoto
Annonce

Overvældende medieomtale

I hver enkelte by vi ankommer til, har vi indtil videre oplevet en stor interesse fra mediernes søgelys. Indtil videre har det været alt fra lydoptagelser til podcasts til et nyhedsindslag på de nationale nyheder. Dette indebærer, at vi har fået nogle gode erfaringer med medieteknik. '

På landevejen har vi også lagt mærke til den ekstra mediebevågenhed, i og med flere og flere klapper/hepper, når vi kommer forbi - og nogle sågar stopper bilen for at råbe, at de kan genkende os fra fjernsynet.

Annonce

Tak til lokale sponsorer

Nu hvor projektet er ved at lakke mod enden, vil vi fra Team Strib - Cycling Without Age gerne sige tak til vores sponsorer for at gøre denne tur mulig for os, organisationen og de ældre i Australien.

I løbet af den sidste halvanden måned har flere hundrede ældre fået vind i håret takket være netop dem, så stor tak til: Middelfart Sparekasse, Pyrosan, OASE, POM Industries A/S, Heatcom, Super Brugsen Strib, Amstrup Skilte, Mr. Saks og Thansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce