Annonce
Fredericia

Lokale erhvervsdrivende sponsorerer kunstners udstilling i Beijing

Kunstner Karen Thomsen skal udstille på Museum of Contemporary Art i Beijing fra 26. april. Privatfoto

Kunstner Karen Thomsen har sagt ja til at udstille på museum i Beijing, selvom hun selv skal skaffe penge til transport af sine malerier.

Fredericia: For et par uger siden fik den lokale kunstner Karen Thomsen, bedre kendt som Karen T, et rigtig godt tilbud fra Kina, som hun efter lidt betænkningstid har besluttet sig for at sige ja til.

Museum of Contemporary Art i Beijing vil gerne udstille Karen T's værker på udstillingen "Partnerships" fra 26. april til 10. juni 2017. Betingelsen for at deltage i udstillingen var dog, at Karen Thomsen selv skaffede 68.000 kroner, som blandt andet skal dække transport af kunsten til Kina. Derfor gik hun straks i gang med at søge sponsorer, og det er i vid udstrækning lykkedes.

- Jeg mangler 10.000-15.000 kroner, men jeg har fået en del sponsorater. Det er simpelthen så rørende. Jeg har fået både fra erhvervsdrivende og private. Jeg har blandt andet fået fra Kanalbyen, MesseC og Fredericia Gymnasium, fortæller den glade kunstner.

Jeg mangler 10.000-15.000 kroner, men jeg har fået en del sponsorater. Det er simpelthen så rørende.

Karen Thomsen

Fem malerier er sendt østpå

Hun har allerede udvalgt og sendt fem kunstværker af sted til Kina. Det er tre store malerier og to små. Malerierne bliver en del af en international gruppeudstilling med kinesiske og europæiske kunstnere. Karen Thomsen er den eneste dansker.

- Jeg håber at kunne komme derover og være med, så jeg er i gang med at søge legater, fortæller Karen Thomsen.

Annonce

Har værksted i en container

Hun har arbejdet hårdt, siden hun fik invitationen fra museet, på at skaffe pengene og får de praktiske ting på plads.

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kan. Det giver en masse energi, når det er noget, man rigtig gerne vil. Udstillingen handler om kulturudveksling, og det er sådan, jeg arbejder - med inspiration fra forskellige kulturer. Det passer så fint med, hvor jeg er på min vej lige nu, siger hun.

Karen Thomsen har i mange år dyrket kunsten på hobbyplan ved siden af et lønmodtagerjob. I december besluttede hun at kaste sig ud i livet som fuldtidskunstner og sagde sit job op. Hun har værksted i en container på havnen i Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce