Annonce
Ikast-Brande

Lokale genbrugsbutikker holder corona-pause

En af de genbrugsbutikker, der lukker i en periode, er Højderyggens Genbrugsbutik i Ejstrupholm.
Genbrugsbutikker i Ejstrupholm og Nørre Snede midlertidigt lukket. Røde Kors holder pause med aktiviteter, men er klar til at hjælpe.
Annonce

Ejstrupholm/Nr. Snede: Ligesom andre steder er også genbrugsbutikkerne i Ejstrupholm og Nørre Snede midlertidigt lukket for at undgå spredning af corona-virus.

Først og fremmest handler det om at beskytte butikkernes medarbejdere, der fortrinsvis er ældre mennesker i risikogruppen.

Højderyggens Genbrugsbutik på Tværvej i Ejstrupholm er lukket - foreløbig frem til 16. april. Butikken drives af Y's Men's Club.

Ligeledes er Røde Kors genbrugsbutik på Østergade i Ejstrupholm lukket midlertidigt. Her er der ikke sat nogen åbningsdato på endnu, men butiksleder Britta Riis håber, at butikken kan åbne efter påske.

- Men vi ved det ikke, understreger hun.

Også Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Nørre Snede er lukket foreløbig cirka to uger. Her lukkede man allerede 13. marts.

- Vi er klar til at hjælpe for eksempel med indkøb, siger den lokale Røde Kors-formand Tove Sørensen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Røde Kors stopper aktiviteter

For Røde Kors gør det sig gældende, at mange af organisationens aktiviteter er lukket ned, indtil corona-faren driver over. Det gælder de aktiviteter, hvor folk samles og mødes, blandt andet besøgstjenesten, førstehjælpskurser og ferieprojektet, oplyser Jonna Møllemand fra den lokale Røde Kors bestyrelse.

Røde Kors kan yde assistance på andre måder, og formand Tove Sørensen siger, at hvis der er mennesker, der har brug for hjælp - for eksempel til indkøb - så står Røde Kors klar.

- Vi vil gerne hjælpe, og samtidig passer vi selvfølgelig på os selv, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce