Annonce
Give

Lokale kandidater dyster på fem valgmøder

Den gamle Give Kommune bidrog ved kommunesammenlægningen med den største mængde kommunale veje med grusbelægning. Skal det fortsætte, spørges der på vælgermøde. Arkivfoto

Emnerne spænder lige fra motorveje til grusveje, sygehuslukning, landdistriktspolitik til nedrivningspuljer. De lokale kandidater bliver udfordret med lokale problemstillinger.

Annonce

Give: Det skal dreje sig om emner, der berører Give eller den gamle Give Kommune. Ikke om det, der foregår i Vejle.

Det var ordene fra chefredaktør Mogens Gregers Madsen, da han som ordstyrer åbnede friluftsvælgermødet på Torvet fredag eftermiddag. Den opskrift går igen på det vælgermøde, som Lindeballe Venstre Vælgerforening arrangerer mandag 6. november.

Her skal både politikere og vælgere tage de lokale briller på, fremgår det af oplægget til valgmødet. Og de skal også helt ned på jorden til de problemer, der findes i denne højde. Vejproblemer, for eksempel.

Skal Amlundvej asfalteres? Skal Bavnevej, Skovkærvej eller nogle af de øvrige grusveje i området asfalteres?

Det kan kandidaterne godt begynde at forberede deres svar på, for der ingen tvivl om, at spørgsmålene vil blive rejst. Det skal arrangørerne nok sørge for.

Med de er ikke kun interesserede i de lokale veje. Motorveje, ikke mindst Hærvejsmotorvejen, får også en placering på mødet.

Annonce

Øst eller vest

Motorvejen er principielt ikke besluttet endnu, men forundersøgelserne er allerede i gang på den sydlige del. Men den del, der skal gå gennem den gamle Give Kommune: Skal den øst eller vest om Billund.

Det spørgsmål bliver også inddraget, for man har også inviteret kandidater til regionsrådsvalget med. Der er inviteret seks politikere til at deltage i mødet. Det er Gerda Jørgensen, (V), Martin Fogh Skovlyst (LA), Martin Jensen (S) og Torben Elsig-Pedersen, Radikale. Disse fire er alle kandidater til byrådet.

Det er Gitte Frederiksen (V) også, men hun er også kandidat til regionsrådet. Anders Sørensen (S) er "kun" kandidat til regionsrådet. Mødet holdes i Lindeballe Forsamlingshus og starter klokken 19.

Får man ikke svar på alle sine spørgsmål denne aften, kan man prøve lykken igen aftenen efter på Hotel Margrethe i Gadbjerg. Her det Gadbjerg Borgerforening, der står bag arrangementet.

Her er hovedtemaet Landsbysamfundet, altså heller ikke noget, man umiddelbart forbinder med Vejles udvikling og problemer.

Annonce

- og to ufærdige

Dette møde starter også klokken 19 og her er der inviteret otte kandidater til byrådet.

Det er Torben Elsig-Pedersen, Radikale, Gitte Frederiksen (V), Anders Chr. Hansen (NB), Alex Vejby Nielsen (S), Rune Nielsen Bjerremand (Alt), Martin Fogh Skovlyst (LA), Allan Pedersen (SF) og Karl Erik Lund (DF).

Onsdag 8. november klokken 19 er der valgmøde i Kollemortenhus. Her vil emnerne være velfærd og vækst i lokalområdet med fokus på bosætning og tiltrækning af tilflyttere. Så både ældreboliger og dagpleje, børnehave, skole kommer op at vende.

Derudover arrangerer Give Egnens Venstrevælgerforening to valgmøder. Der er endnu ikke mange konkrete oplysninger om møderne, med det første holdes i Thyregod Kursuscenter tirsdag 14. november klokken 19.

Her er indtil videre Niels Clemmensen (V) og Henning Dam eller Jan Lundgaard (S) på kandidatlisten.

Det andet møde holdes på Give-Egnens Museum torsdag 16. november klokken 19. Her har indtil videre kun Socialdemokratiet sat navn på en deltager og det er endda et ret radikalt bud.

Enten bliver det Gitte Hansen eller også bliver det Birgitte Vind. Begge er kandidater for socialdemokraterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce