Annonce
Vejle

Lokale kandidater: -Ja, valgplakater virker

Melson, Rod og Vind gav hinanden en hånd med at få hængt plakater op på Boulevarden. Christoffer Melson skal have hængt fire gange så mange plakater op som de to øvrige, men alle tre er enige om, at plakaterne virker - og så hører de bare til i en dansk valgkamp. Foto: Palle Søderberg
Birgitte Vind, Lotte Rod og Christoffer Melson gav hinanden en hånd, da folketingskandidater lørdag måtte hænge plakater op.

Vejle: De er over det hele og vil være det frem til senest otte dage efter valget 5. juni: Valgplakater med fotos af smilende kandidater til ét af de 179 sæder i Folketinget.

Men giver det overhovedet mening at hænge valgplakater op, og betyder det noget for vælgerne?

Ifølge tre lokale kandidater til det kommende folketingsvalg er svaret ja og ja.

Vejle Amts Folkeblad mødte de tre - Birgitte Vind (S), Lotte Rod (R) og Christoffer Melson (V) - på Boulevarden lørdag kort efter, at der klokken 12 blev givet grønt lys til at hænge valgplakater op.

- Valgplakater gør valget lidt mere festligt og forstærker bevidstheden om, at der er valg. Havde vi været i Frankrig, ville der være én plakatstander, hvor alle partier kan hænge én plakat op. Så foretrækker jeg vores måde, lød det fra Lotte Rod

- Jeg tror måske ikke, at det flytter stemmer mellem blokkene, men en plakat giver en opmærksomhed om den enkelte kandidat, så vælgeren husker den kandidat, når krydset skal sættes, fortalte Christoffer Melson.

- Vi har én gang prøvet med valgplakater til et kommunalvalg, hvor der ikke var foto af kandidaten. Det var det valg, hvor vi tabte borgmesterposten til Venstre. Om det var på grund af valgplakaterne, ved jeg ikke, men vi vil ikke risikere noget, og vi har i hvert fald ikke gjort det siden, lød det fra Birgitte Vind.

Af de tre kandidater vil Christoffer Melson være den suverænt mest synlige i Vejle og omegn de næste fire uger.

Han har fået trykt 4000 plakater til valgkampen, mens Lotte Rod og Birgitte Vind hver har omkring 1000 plakater.

Socialdemokratiet forsøgte sig på et tidspunkt med valgplakater uden foto af kandidaterne. - Det var det valg, hvor vi tabte borgmesterposten, så det har vi ikke gentaget, fortalte Birgitte Vind, der her flankeres af Christoffer Melson og Lotte Rod. Foto: Palle Søderberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce