Annonce
Erhverv

Lokale støtter Hotel Bredehus: Restaurantmad bliver til takeaway

Fredag middag havde kokkene hos Hotel Bredehus supertravlt med tilberedning af lækker mad, der nu er blevet til takeaway-mad i stedet for restaurantmad. Foto: Mette Mørk
Der var travlhed ved telefonerne, da 1000 kuverter blev tilberedt for at redde restaurantmad.
Annonce

Vejle: 100 kilo fisk, 25 kilo rejer, 300 kilo kalv, 80 kilo oksemørbrad, 80 kilo svinemørbrad og frugt og grønt.

Det er, hvad Vejle-restauratørerne Søren Riis og Jan Søgaard sammen med den daglige leder af restaurant Skyttehuset, køkkenchef Jesper Kjær, har fået leveret i løbet af torsdag og fredag.

Råvarerne skulle være brugt til en række arrangementer i de tre spisesteder - Hotel Bredehus, Restaurant Skyttehuset og Lindved Sognegård - som Riis og Søgaard står bag.

Nu er alle arrangementer aflyst.

- Noget af det kan fryses. Men vores kokke gik fredag morgen i gang med at tilberede godt 1000 kuverter. Og siden vi har beskrevet den situation, vi står i, på vores Facebook-side, og siden avisen har skrevet om det, er vi blevet kimet ned.

- Mange fra lokalområdet har valgt at bakke os op. De har simpelthen bestilt mad hos os for at hjælpe os ud af den kattepine, vi står i. Og det er vi dybt taknemmelige over. Det er med til at gøre vores tab mindre, forklarer Søren Riis.

Mange fra lokalområdet har valgt at bakke os op. De har simpelthen bestilt mad hos os for at hjælpe os ud af den kattepine, vi står i.

Søren Riis

Annonce

Koster på bundlinjen

Selv om kuverterne nu bliver takeaway i stedet for restaurantmad, koster det på bundlinjen.

Da avisen mødte op på Hotel Bredehus fredag middag, holdt Riis, Søgaard & Kjær således møde for at få et overblik over situationen.

- Vi er i gang med at kigge på, hvem vi kan sende hjem. Det drejer sig om godt 45 timelønnede, der nu skal finde på noget andet at lave. Som vores kolleger i branchen mangler vi penge i kassen til at betale lønninger med, forklarer Søren Riis.

Han nævner i den forbindelse, at Jan Søgaard og han er selvfinansierende.

- Vi har ingen kassekredit. Det er godt i gode tider, men rammer os ekstra hårdt, når indtjeningen stopper så brat. Corona-alarmen har sat en brat stopper for alt, siger Søren Riis.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Når Hotel Bredehus er gået i gang med at lave mad til 1000 kuverter, skyldes det, at mange af råvarerne ikke kan fryses ned. Det gælder blandt andet de mange grøntsager. Her tager restauratør Søren Riis et overblik. Foto: Mette Mørk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce