Annonce
Egtved

Lokale tjenere klar til at servere for dronningen

Annonce
Knud Pagh fra Jerlev fik for nyligt et kortfattet brev. Her står, at han på fredag den 16. april skal møde på Fredensborg Slot. Han ved, at han som del af cirka 25 tjenere skal servere for Dronning Margrethe, der fylder 70 år fredag, og hendes gæster indtil midnat. Han ved, at han skal af sted med to kolleger. Og det er det. - Det er noget af det højeste, man kan prøve. At komme ind bagved og se, hvordan det spiller. Kongehuset er jo en institution, ikke så mange har adgang til, siger Knud Pagh.
Annonce

En stor ære

Til daglig er han restaurantchef i Vingstedcentret. Men han har tidligere serveret ved royale fester, og han ved, at det kræver ydmyghed og evnen til at være anonym. Knud Pagh skal af sted sammen med en af sine reserver i restauranten, Anders Madsen, Egtved, og en tidligere ansat, Kim Koch, der nu forpagter Haderslev Golfklub. - Sidste år blev vi kontaktet af Eventministeriet (et eventbureau, red.), som har fået til opgave at bemande dronningens arrangementer fremover. De manglede en håndfuld tjenere til dronningens middag i forbindelse med COP-15 mødet. Vi blev sikkerhedstjekket, mødtes på Rosenborg Slot den 17. december og samlet kørt til Christiansborg, siger Knud Pagh. For en måned siden fik han så buddet om at servere til fødselsdagsmiddagen, hvor Dronning Margrethe og Prins Henrik har inviteret hele familien, venner og bekendte. - Det er en stor ære, så selvfølgelig sagde jeg ja, siger restaurantchefen fra Vingstedcentret. Knud Pagh er ikke uvant med at servere for royale og kendte mennesker gennem sin 25 år lange karriere - blandt andet flere gange på Hotel Koldingfjord. - Man yder den service, man altid skal, og så holder man en distance, så man er anonym. Man skal være ydmyg, siger Knud Pagh. Fredag klokken 13 er der afgang sammen med Anders Madsen og Kim Koch.
Annonce

Nemmere end hverdag

- Vi mødes i Kolding og kører sammen derover. Det er rart, at vi kan snakke det igennem inden, og det er rart at have nogen at dele det med bagefter, siger Knud Pagh. Når de kommer til Fredensborg Slot, får de lidt at spise og klæder om, inden arbejdet begynder klokken 17. - Jeg kender mange i branchen, så det er også en mulighed for at snakke med nogle af dem, siger Knud Pagh. Han forventer ikke en mere hektisk arbejdsdag end vanligt - nærmest tværtimod. - Inden for kongehuset passer man som tjener kun fire til seks personer, så det er forholdsvist nemt i forhold til hverdagen, siger restaurantchefen. Fredagens middag bliver holdt i Kuppelsalen på Fredensborg Slot, og der ventes cirka 200 gæster.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce