Annonce
Ikast-Brande

Lokale vil bevare arbejdspladserne på rådhuset

En ny masterplan anbefaler at bevare Nr. Snede Rådhus som kommunal administrationsbygning. Arkivfoto: Yilmaz Polat
En ny masterplan for kommunens administrative bygninger er igen til diskussion. Lokalråd støtter planens konklusion

Nr. Snede: En ny masterplan anbefaler at bevare administrationen på Nr. Snede Rådhus.

På Nr. Snedes tidligere rådhus arbejder i dag omkring 100 medarbejdere i den kommunale børne- og ungdomsafdeling, og lokalt i Nr. Snede er der opbakning til, at administrationen fortsat skal blive i bygningen.

Ikast-Brande Kommune har som omtalt i avisen i sidste uge været i dialog med flere lokale interessenter - herunder Nr. Snede Lokalråd - forud for vedtagelsen af den endelige masterplan.

Annonce

- Entreprenørfirmaet EMR, Kelsen, Superbrugsen og lokalrådet var inviteret til et møde, og vi havde en god dialog med politikerne bag masterplanen, dvs. med Simon Vanggaard (DF) og Henrik Kraglund (Fælleslisten), fortæller formand for Nr. Snede Lokalråd, Hans Jørgen Jensen.

Konklusionen på baggrund af mødet var, at byen ønsker at bevare det gamle rådhus som kommunal administrationsbygning.

- Der er jo omkring 100 arbejdspladser på stedet. En del af de mennesker der arbejder på rådhuset, lægger en del penge i Nr. Snede. Det sætter vi selvfølgelig stor pris på. Det er vigtigt for os, at det er en bygning, der bliver brugt og at den ikke bare står tom og signalerer noget passivt. Det vil vi ikke være meget for, og det er jo også det, vi tidligere har meldt ud, inden det her arbejde med masterplanen startede, at vi ikke vil have en tom bygning, siger Hans Jørgen Jensen.


Der er jo omkring 100 arbejdspladser på stedet. En del af de mennesker der arbejder på rådhuset, lægger en del penge i Nr. Snede. Det sætter vi selvfølgelig stor pris på.

Hans Jørgen Jensen, Nr. Snede Lokalråd


Sikret fremover

Formanden vurderer, at hvis byrådet vedtager masterplanen, er der udsigt til, at rådhuset vil bevare sin nuværende funktion i en årrække fremover.

- Som jeg ser det, har vi stadig en administration i det tidligere rådhus, indtil de bygger et nyt rådhus i Ikast. Jeg ved ikke, om det nogensinde sker, siger formanden.

Nr. Snede Lokalråd har tidligere haft et godt øje til rådhusbygningerne.

- Vi i lokalrådet har tidligere haft møder med folk fra forvaltningen og sagt til dem, at hvis ikke man kan finde ud af noget, så må man hellere rive bygningen ned i stedet for at have en stor tom bygning midt i byen, som man ikke kan bruge til noget, siger Hans Jørgen Jensen.

For nogle år siden prøvede lokalrådet at være på forkant med udviklingen ved at foreslå, at kunne bruge det gamle rådhus til en ny fængselsbetjentskole.

- Der vil være noget mere perspektiv i en fængselsbetjentskole, end at vi har de 100 mennesker på rådhuset, der ikke bor i byen. Der er altid mere perspektiv i en uddannelsesinstitution, men når det ikke er aktuelt, så vil vi selvfølgelig bevare de arbejdspladser, der er i forvejen, siger Hans Jørgen Jensen.

Det forventes, at der bliver truffet en politisk beslutning om masterplanen og dermed om det gamle rådhus i løbet af 1½ til 2 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ikast-Brande

Ægkaster anholdt i Ikast

Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce