Annonce
Sydjylland

Lokalformand efterlyser optimistisk spidskandidat

Socialdemokratiets leder, Poul-Erik Svendsen (i midten), går på ny efter posten som regionsrådsformand. Tre andre socialdemokrater vil også være spidskandidat. Arkivfoto: Lars Juul
Der er brug for en socialdemokratisk spidskandidat til regionsvalget, som virkelig tror på, at partiet kan erobre magten. Det mener lokalformand fra Odense, efter at blandt andre partileder Poul-Erik Svendsen har udtrykt skepsis over for muligheden for S-sejr ved næste valg.
Annonce

Politik: En socialdemokrat fra Region Syddanmark med pondus samt tro på partiets muligheder ved regionsrådsvalget i 2021.

Sådan lyder efterlysningen fra Mads Søndergaard Thomsen, formand for Socialdemokratiet i Odense, efter at partileder i regionsrådet Poul-Erik Svendsen har udtryk, at det bliver meget vanskeligt for partiet at erobre formandsposten fra Venstre og regionsrådsformand Stephanie Lose.

Partiet skal til april vælge spidskandidat, og Poul-Erik Svendsen har meldt sig på banen på ny, sammen med flere andre.

- Bør der flere kandidater på banen?

- Ja, det synes jeg. Jeg håber, det kan lykkes at finde en kandidat, der har den nødvendige pondus og ikke mindst troen på, at det kan lykkes at erobre formandsposten, konstaterer Mads Søndergaard Thomsen.

Så du mener, I ikke har en passende kandidat i Poul Erik-Svendsen?

- Jeg kan bare konstatere, at vi har haft tiltagende dårlige valg i regionen. Opbakningen til Socialdemokratiet er faldet markant, siger Mads Søndergaard Thomsen.

Annonce

Signal

Han mener, at Poul-Erik Svendsens udtalelser sender et dårligt signal.

- Det er for ringe at komme med sådanne udtalelser. Jeg er rystet over, at der ikke er større ambitioner. Vi er regeringsparti, landets største parti og har magten i alle regioner undtagen her i Syddanmark. Som parti har vi aldrig været i bedre form. Så det er meget uambitiøst at komme med sådanne meldinger. Det er helt uacceptabelt med sådan en manglende tro, siger Mads Søndergaard Thomsen.

Poul-Erik Svendsen mener, at hans udtalelser er blevet overfortolket.

- Det var blot en nøgtern konstatering af, at Venstre og Lose står stærkt. Det er jo fakta. Min vigtigste pointe er, at vi har behov for yngre kræfter i vores gruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce