Annonce
Kultur

Lokalhistorisk nyt, men: Godt Vejlebogen ikke er en lydbog

Der var mange nuancer af gråt, da Byhistorisk Selskab for Vejle fredag eftermiddag præsenterede Vejlebogen 2019. Foto: Mette Mørk
Årets Vejlebog er på gaden. En blandet landhandel kaldte formanden for Byhistorisk Selskab den nye udgivelse.

Vejle: En af årets julegaveideer er hermed serveret: Vejlebogen 2019 udkom fredag eftermiddag ved en velbesøgt præsentation på Vejle Bibliotek med op mod 200 gæster.

At kalde dem tilhørere vil være en overdrivelse, for som flere højlydt bemærkede, kunne man ikke høre ret meget. Om nogen havde glemte at teste lydanlægget, vides ikke.

Men det virkede, som vinden blæste.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er vant til at kalde byrådet til orden, så han kunne godt råbe salen op. Men især et andet indlæg blev hakket i stykker af den dårlige teknik. I betragtning af målgruppen er det noget af en katastrofe. Men det sker så heller ikke en gang til?

Det er med at glæde sig, så længe, der er professionelle fotografer på Vejle Amts Folkeblad - og over avisen, så længe vi har den.

Søren Brunbech

Et kapitel der gør indtryk

Nu er Vejlebogen heldigvis ikke en lydbog, men godt gammeldags tryk fra Jelling Bogtrykkeri. Så bogen - dén virker.

- Når det bliver november, er det hyggeligt at kunne bladre og læse i Vejlebogen. Størst indtryk på mig gør historien om de unge jøder på egnen. Her kan man være stolt af den indsats, engagerede vejlensere ydede. Denne årbog dækker kun Vejle by, og sammen med årbøger, der dækker andre dele af kommunen, giver det et billede af livet, som det har været levet her på egnen, og det er populært læsestof, sagde borgmesteren.

Han kunne også finde egne aner i bogen i form af Anders Johnsen, der via Vejle Bank spiller en rolle for udviklingen af Jydsk Data Center, et andet af bogens emner.

Annonce

Et alvorsord

Formanden for Byhistorisk Selskab, Søren Brunbech, gennemgik herefter bogens indhold, som vi vender tilbage til ved en anden lejlighed.

- Det er en spændende og blandet landhandel, konstaterede han.

Blandt de kapitler, han knyttede en særlig kommentar til, var Vigand Rasmussens sædvanlige gennemgang af årets gang på egnen, særligt med artikler og fotos fra Vejle Amts Folkeblad.

Dette afsnit fik følgende alvorsord med på vejen:

- Det er med at glæde sig så længe, der er professionelle fotografer på Vejle Amts Folkeblad - og over avisen, så længe vi har den.

De ligner måske ikke alle sammen dét, vi forbinder med IT-pionerer. Til højre ser man blandt andet en solid gårdejer fra Ildved, Anders Johnsen. Men det er de som ledelse datavirksomheden JDC, der startede for 55 år siden. Foto: Mette Mørk
Den første datamaskine på JDC fyldte 100 kvadratmeter, og den kunne mindre end den her, sagde arkivar ved Museerne i Fredericia Lisbeth Aagaard Lykke og holdt en smartphone op. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce