Annonce
Jelling

Lokalplan godkendt: Jelling får 18 nye boliger

Niels Kjærgaard her til venstre i gang med den indledende nedrivning sidste sommer. Arkivfoto: Leif Baun
Vejle Kommunes byråd har godkendt lokalplanen for Vejlevej 33, og dermed kan den nuværende Nørregård snart rives ned til fordel for et nyt boligprojekt. Niels Kjærgaard, der gennem firmaet Runex A/S ejer grunden, forventer at bygge mindst 18 nye boliger.

Jelling: Lokalplanen for Vejlevej 33 er blevet endeligt godkendt i Vejle Kommunes byråd, hvor det ikke tog mange sekunder at få den sag afsluttet.

Det betyder, at Runex A/S, der tidligere hed Jelling Elforretning A/S, og som ejer ejendommen, nu kan komme i gang med deres projekt: at bygge 18 nye boliger på grunden.

- Først skal vi have taget boreprøver for at se, om jorden er bæredygtig. Der skal jo helst være et godt fundament. Vi har gode forventninger, fordi VejleMuseerne lavede søgerender, da de undersøgte grunden, og der så det fint ud. Det er lige spørgsmålet med haven foran stuehuset, for der gravede de langt ned, siger den tidligere borgmester, Niels Kjærgaard, der er direktør i Runex A/S.

Annonce
Lokalplanen indeholder blandt andet denne illustration, der er et vejledende bud på, hvordan der kan opføres 18 boliger på Vejlevej 33. På "delområde 2" øverst må der ikke bygges og det samme i de 15 meter ud til Vejlevej nederst. Illustration: Vejle Kommune

Regner med 18 boliger

Hans søn, Thomas Bjerg Howe Kjærgaard, arbejder med at få gang i byggemodningen med udgravning til vejkasse, vand, kloak og fjernvarme, og så er planen, at nedrivningen af den nuværende gård enten kan ske lige før eller lige efter sommerferien. Der skal lige indhentes en tilladelse.

Lokalplanen ligger op til, at der bygges 14-18 boliger på grunden. Som udgangspunkt i syv-ni rækkehuse.

- Der er lagt op til 18 boliger, og jeg kan ikke forestille mig, at det bliver mindre end det. Vi arbejder i hvert fald ud fra det, men der er selvfølgelig mange regler i byggelovgivningen, som vi skal overholde, og det er noget, vi skal kigge på nu, hvor vi med lokalplanen har rammen for byggeriet. Mange har spurgt, hvorfor vi ikke er gået i gang med at tegne nogle bud på de 18 boliger, men der har vores svar været, "lad os nu lige se, hvad der kan lade sig gøre", siger Niels Kjærgaard.

Nu ved de så, hvad der kan lade sig gøre, og derfor kommer der snart til at ske noget på Vejlevej 33.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce