Annonce
Børkop

Lokalplaner er på plads: Plejecenter, stort boligområde samt sognehus et stort skridt nærmere

Der kommer til at ske store fornadringer på området mellem Børkop og Brejning. Nye lokalplaner er blevet godkendt af teknisk udvalg. Foto: Morten Pape
Store arealer langs Fælleshåbsvej skal ændres i fremtiden, hvor der blandt andet skal udstykkes til boliger og bygges et nyt plejecenter. Lokalplaner er nu blevet godkendt.

Brejning: Det kommende plejecenter i Gauerslund er kommet et stort skridt videre, for nu er lokalplaner for området blevet godkendt af teknisk udvalg. Det beyder også, at der er åbnet op for en ny stor udstykning af et boligområde i det, der kaldes Brejning Syd. Desuden kan menighedsrådet i Gauerslund Sogn nu udvide sognehuset med en ekstra bygning.

Teknisk udvalg hos Vejle Kommune har nemlig godkendt to forskellige lokalplaner, der begge drejer sig om området langs Fælleshåbsvej mellem kirken og Brejning by.

- Vedtagelserne af lokalplanerne er startskuddet til en ny milepæl for området. Det er et populært område, og der skal ske så mange ting, og nu er der blevet lavet nogle fornuftige lokalplaner, som er grundlag for, at der blandt andet kan bygges et nyt plejecentret, siger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg.

Annonce

De vil bygge

Vejle Kommunes seniorudvalg ønsker at opføre et plejehjem i 1-2 etager på et areal, der er cirka 7,2 hektarer.

Gauerslund Menighedsråd ønsker at udvide sognehuset ved Gauerslund kirke med 245 kvadratmeter på et areal, der er cirka 0,6 hektarer.

Indsigelse fra stiftet

Vedtagelsen af lokalplan nummer 1290 åbner op for, at der nu kan bygges et plejecenter, som efter planen skal stå klar i 2023. Det er dog ikke det oprindelige forslag, der endte med at blive vedtaget, for undervejs kom der to bemærkninger, der begge betød, at der blev ændret i lokalplanen.

Dels gjorde Tvis opmærksom på, at der er en jordledning, der skal tages hensyn til, og dels gjorde Haderslev Stift indsigelse, hvilket har betydet, at der nu er tænkt anderledes med hensyn til sigtelinjen i forhold til kirken samt i forhold til beplantning.

- Det var forhold, som vi stille og roligt fik indarbejdet, så alle er tilfredse. Vi har haft en god dialog med stiftet, som havde nogle punkter angående det visuelle, og det fik vi løst i et kompromis, forklarer Christoffer Melson.

I samme lokalplan var der også lagt op til, at Gauerslund Sogn gerne vil udvide sognehuset, og det er der nu åbnet op for kan ske.

Op mod 90 grunde

En anden lokalplan, som udvalget har nikket ja til, hedder 1284, og den drejer sig om et knap 14 hektar stort område ved Brejnings yderste bygrænse, hvor der nu gives lov til, at der kan udstykkes mellem 60 og 90 grunde.

Lokalplanen lægger op til, at det skal være til lav bebyggelse, og der skal tænkes både i grønne og blå løsninger. Altså både med grønne arealer med stier og pladser samt små bassiner med vand samt bække.

Der var kommet seks indsigelser som omhandlede meget bredt fra fjernvarmeledninger til trafikforhold.

For begge lokalplaners vedkommende gælder det, at de skal endelig godkendes i økonomiudvalget samt byrådet, hvilket må forventes at være en formsag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce