Annonce
Ikast-Brande

Lokalpleje Danmark går i gang med hjemmehjælp og hjemmesygepleje

Kontrakten mellem kommunen og Lokalpleje Danmark blev underskrevet i marts af fra venstre direktør Bjørn Kassøe Andersen og bestyrelsesformand Brian Knappmann fra Lokalpleje Danmark samt borgmester Ib Lauritsen. Arkivfoto: Ikast-Brande Kommune
Virksomheden Lokalpleje Danmark begynder med at levere integreret hjemmesygepleje og hjemmepleje til 60 borgere.

Ikast/Brande: Firmaet Lokalpleje Danmarks første team af sundhedsmedarbejdere er nu begyndt på deres arbejde. Lokalpleje Danmark har tegnet kontrakt med Ikast-Brande Kommune, og teamet skal levere hjælp til omkring 60 borgere, der er visiteret til at modtage hjemmesygepleje, personlig pleje og praktisk hjælp i Ikast-Brande Kommune.

Samtidig indgår Lokalpleje Danmark og Buurtzorg partnerskab baseret på Buurtzorg-modellen for integreret hjemmesygepleje og hjemmepleje, oplyser Lokalpleje Danmark i en pressemeddelelse.

- Lokalplejes første team med fire sygeplejersker og to SOSU-assistenter ser frem til at være de pionerer, der bringer Buurtzorg-modellen til Danmark. I tæt samarbejde med Ikast-Brande Kommune har vi fået skabt et pilotprojekt, der gør det muligt for teamets medlemmer selv at stå for både for planlægning og dag-til-dag beslutninger, der vedrører det arbejde, de udfører. Under forberedelserne til driftsstart har vi modtaget betydelig og værdifuld opbakning fra Buurtzorg, hvilket vi er taknemmelige for, udtaler Bjørn Kassøe Andersen, der er direktør for Lokalpleje Danmark.

Det første team dækker de to nabobyer Bording og Engesvang.

"For teamet er det afgørende at skabe tillidsbaserede relationer med borgerne. Som sundhedsprofessionelle skaber de løsninger, der tager udgangspunkt i borgernes perspektiv. Buurtzorg-modellen er baseret på universelle menneskelige værdier med fokus på, at mennesker kan blive ved med at have kontrol over deres eget liv længst muligt, samtidig med at de fastholder eller forbedrer deres livskvalitet", lyder det fra Lokalpleje Danmark.

Borgmester Ib Lauritsen (V) fra Ikast-Brande Kommune forventer sig meget af projektet:

- De kommende årtier står vi over for store udfordringer, når det gælder plejen af de ældre. Jeg mener, at en integreret tilgang med fokus på kvalitet, hvor plejen leveres af så få forskellige medarbejdere som muligt, vil vise sig værdifuld – både når det gælder borgernes livskvalitet og i forhold til økonomien. Resultater opnået i andre lande af organisationer, som benytter Buurtzorg-modellen, ser meget lovende ud, siger han.

Lokalpleje Danmark er en selvejende socialøkonomisk virksomhed med almennyttigt formål. Organisationen tager udgangspunkt i Buurtzorg-modellen, som den blev udviklet i Holland, og modificerer og udvikler den, så den passer til dansk kultur, lovgivning og arbejdsmarkedsforhold. Partnerskabet med Buurtzorg International giver Lokalpleje Danmark adgang til træning og support, herunder adgang til Buurtzorgs netværk af partnere i mere end 20 lande. Til gengæld forpligter Lokalpleje Danmark sig til at stille relevante erfaringer og egne forbedringer af Buurtzorg-modellen til rådighed for Buurtzorg International og organisationens øvrige partnere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gyvelborg fik shelterpladser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce