Annonce
Hedensted

Lokalpolitiker vil gøre op med 37 timers arbejdsuger - den idé skydes ned af byrødder

SF?s Torsten Sonne mødte ikke ret bred opbakning til sit forslag om mere fleksible arbejdstider på gårsdagens byrådsmøde. Arkivfoto
Hedensted - Tiden er løbet fra 37 timers arbejdsuger.

Der er brug for mere fleksibilitet, så medarbejderne kan få livet og arbejdsdagen til at hænge sammen.

Sådan lød baggrunden for et forslag fra Torsten Sonne (SF) om at indføre fleksible arbejdstider for medarbejderne i Hedensted Kommune.

- Tanken er, at medarbejderne i nogle livsperioder kan arbejde mere end 37 timer om ugen og i andre mindre, alt efter hvordan det passer ind i privatlivet, sagde Torsten Sonne på byrådsmødet i aftes.

Ordningen er netop blevet indført i Københavns Kommune, og rundt om i landet har lokalpolitikere fra SF stillet lignende forslag.
SF?s Torsten Sonne mødte ikke ret bred opbakning til sit forslag om mere fleksible arbejdstider på gårsdagens byrådsmøde. Arkivfoto

Besnærende i et valgår

Ideen om fleksible arbejdstider fik dog ikke stor opbakning hos de andre partier i Hedensted Byråd.

- Jeg kan godt forstå, det er besnærende at stille sådan et forslag i et valgår, men jeg synes faktisk, vi i forvejen har et meget fleksibelt arbejdsmarked her i Danmark. Medarbejderne har i høj grad frihed til at planlægge deres egen arbejdsdag. Jeg tvivler på, at ordningen kan medføre større arbejdsglæde for alle. For når der ikke skal bruges penge på ordningen, er det klart, at når nogle skal arbejde mindre, skal andre løbe stærkere, sagde borgmester Kirsten Terkilsen (V).

Dansk Folkeparti var heller ikke begejstrede.

- Vi vil gerne have fleksibilitet til medarbejderne, men det skal være op til den enkelte leder, ellers bliver det for svært at få til at gå op. Det er nok nemmere i en stor kommune med store enheder end i Hedensted, hvor vi har mange små institutioner, sagde Hans Kristian Skibby (DF).

Socialdemokratiet var mere positivt indstillede over for forslaget, men også de havde en anke.
- Ideen er på mange måder god, men den skal komme nedefra, lød det fra Henrik Alleslev (S).

- Og så er det en stor mundfuld, du vil have os til at sige ja til på én gang. Vi vil gerne undersøge det nøjere, men vi kan ikke bare sig ja til at forsøge at indføre det med det samme, sagde Jørn Juhl Nielsen (S).
Annonce

Fire stemte for

Torsten Sonnes ønske var helt konkret, at "få undersøgt sagen nærmere med henblik på at iværksætte pilotprojekter i 2017, og hvis resultatet af disse er positive, at brede ordningen ud til hele kommunen".

Punktet blev sendt til afstemning, hvor fire stemte for: Torsten Sonne (SF), Birgit Jakobsen (KD), Kasper Glyngø (S) og Steen Christensen (S), fire undlod at stemme: Jesper Lund (S), Johnny B. Sørensen (S), Hanne Grangaard (S) og Henrik Alleslev (S), mens resten stemte imod.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce