Annonce
Livsstil

Lokalpolitikere har en plan: 300 ladestandere til biler i hele Haderslev kommune

Den amerikansk-fødte iværksætter Eric Scharnowski´fra Haderslev har stiftet firmaet Zapp ApS, som sælger elbil ladere og tilbehør.  Her ses han under opsætning af en lade stander ved Danhostel Haderslev i fjor. Hvis det står til flere borgerlige politikere i byrådet, så skal der opsættes 300 lade standere overalt i kommunen i løbet af de kommende år. Foto: Dorthe Rasmussen
Landdistriktsudvalget vurderer, at der skal opstilles cirka 300 ladestandere for at dække hele kommunen. For at finde de rigtige placeringer i de enkelte lokalsamfund og byer, skal borgerforeninger og andre aktører inddrages i arbejdet.

HADERSLEV: Salget af el og hybridbiler stiger markant i disse år og vil øges de kommende år i takt med, at der skal ske et fald i udledningen af CO2.

En af de ting der skal være til rådig for, at der er endnu flere der vil købe el og hybride biler er muligheden for at lade bilen op.

Formanden for §17 stk 4 udvalget for klima og bæredygtighed,  Inga Lykke fra Venstre, fortæller i en pressemeddelelse, at der arbejdes på at realisere en ambitiøs plan, der skal gøre opladning tilgængelig i alle større og mindre bysamfund.

Annonce

Planen er at opsætte ikke mindre end 300 ladestandere, så selv om man kører ude, hvor kragerne vender, skal der ikke være langt til nærmeste ladestation.

- Ladestandere til biler vil gøre det endnu nemmere for borgerne at vælge de bæredygtige løsninger. I Haderslev kommune skal vi være med til at understøtte dette og skal derfor sørge for, at det er muligt at lade bilen op, uanset hvor du er i kommunen. Dette vil være til gavn for kommunens indbyggere, men også for de turister og gæster der er i kommunen, konstaterer Inga Lykke.

Over det hele

Næstformand for økonomiudvalget og medlem af landdistriktsudvalget Allan Emiliussen mener også, at Haderslev Kommune turde at gå forrest i den grønne omstilling.

Når der står hele kommunen, så menes der HELE kommunen, fastslår han.

- Det vil sige, at der skal være ladestandere ved centrale steder i vore landdistrikter og i centerbyerne. Som eksempler skal der være lade standere ved Vedsted fælleshus, Bevtoft købmand, Nustrup skole, Årøsund havn, Vojens hallerne, Gram fritidscenter, Streetdome, Gravene og mange andre steder. Det er vores vurdering, at der skal stilles cirka 300 lade- standere op i hele Haderslev kommune, udtaler næstformanden.


Det er vores vurdering, at der skal stilles cirka 300 lade- standere op i hele Haderslev Kommune

Allan Emiliussen, næstformand for økonomiudvalgetAnnonce

Borgerne skal inddrages

Vurderingen er sød musik i ørerne på Bent Kloster, formand for Landdistriktsudvalget:

- Som kommune skal vi sikre lige muligheder for borgerne, uanset hvor de bor i kommunen,   udtaler han.

For at finde de rigtige placeringer i de enkelte lokalsamfund og byer, skal borgerforeninger og andre aktører inddrages i arbejdet.

- Ladestanderne kommer ikke af sig selv og skal derfor prioriteres i det politiske arbejde, siger Thomas Fredsted, medlem af klima og bæredygtighed udvalget og landdistriktsudvalget:

- Hvis Haderslev kommune går forrest på dette område, så vil vi være med til at sikre reduktionen i CO2 udledningen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Kultur

Hvilke stel husker du?: Tallerkener og tekander, der skaber minder

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce