Annonce
Give

Lokalråd arbejder fortsat for vokseværk i Lindeballe: Høringsperiode venter i det nye år

Jens Uth, der er formand for Lokalråd Vejle Vesteregn, kunne på årsmødet fortælle, at de 110 lindetræer, der er blevet plantet langs Bredsten Landevej, i årets løb er blevet passet og vandet. Arkivfoto: Mette Mørk

Lindeballe: Bedre muligheder for nye byggegrunde, fartgrænser, nyplantede lindetræer og den mulige midtjyske motorvej.

Det var blot fire af de emner, der blev drøftet, da Lokalråd Vejle Vesteregn torsdag holdt årsmøde i Lindeballe Forsamlingshus.

Lokalrådet har gennem længere tid arbejdet for, at det bliver nemmere at udstykke grunde i Lindeballe.

- Som det er i dag, findes der ikke nogen landsbyafgrænsning i Lindeballe. Kommunen havde et forslag til at ligge, og vi har sendt et ønske om en lidt større afgrænsning, som kan give mulighed for byggegrunde. Økonomiudvalget har godkendt det forslag, forvaltningen er kommet med, og det skal i høring i det nye år, lød det fra lokalrådets formand, Jens Uth, da han gav sin beretning.

Da lokalrådet i sommer holdt møde med formanden for teknisk udvalg, Gerda Jørgensen (V), og Marianne Bjerre fra teknik- og miljøafdelingens embedsværk, blev de oplyst, at kommunen ikke har planer om at købe jord og udstykke den. Eventuelle udstykningsønsker skal derfor gennemføres af private.

Annonce

- Billundvej er en prop

Et andet vigtigt emne, som tydeligt påvirker flere af beboerne i området, er linjeføringen for den mulige midtjyske motorvej. På årsmødet blev det påtalt, at man ønsker en politisk afklaring hurtigst mulig. Ikke bare om, hvor motorvejen skal gå, men også om den overhovedet bliver til noget.


Økonomiudvalget har godkendt det forslag, forvaltningen er kommet med, og det skal i høring i det nye år.

Jens Uth, formand for Lokalråd Vejle Vesteregn


Tidligere på ugen offentliggjorde Vejdirektoratet sin endelige indstilling til Folketinget. Her fremgår det, at de ser de største fordele ved at føre motorvejen øst om Billund mod Give. Samtidig opfordrer Vejdirektoratet til, at at der træffes et valg mellem de fremlagte forslag, så færrest mulige af de berørte borgere, skal leve i usikkerhed.

Lokalråd Vejle Vesteregn

Der var genvalg til de opstillede bestyrelsesmedlemmer, der varetager borgernes interesser Ringive, Uhe Lindeballe og Åst. Derfor består bestyrelsen også det kommende år af følgende personer: 

Jens Uth

Leif Søndergaard

Peter Brun

Anni Assenbjerg

Allan Anov

Martin Fogh Skovlyst

Herluf Tang 

På torsdagens årsmøde blev det klart, at flere af deltagerne hellere så, man brugte pengene på at udvide E45 yderligere, og at man i øvrigt gjorde noget ved trafikken på Billundvej mellem Karlskov og Billund.

- Det er en prop, og det er et kæmpe problem, så inden vi får motorvejen, er der nødt til at gøres noget der, lød det blandt andet.

Annonce

Vil have farten ned

Lokalrådet har i årets løb også snakket med embedsfolk fra Vejle Kommune for at afklare, om  det er muligt at flytte byskiltet i Lindeballe et par hundrede meter mod syd for at lægge en dæmper på farten hos bilister.

-  Der er nogle skarpe sving der, men det synes de ikke. De synes, det er ude på landet. De har også været herude efterfølgende, og det vil de ikke anbefale, lød det fra Jens Uth, som alternativt gerne så, at hastighedsgrænsen blev sænket fra 80 til 60 kilometer i timen fra Fortvej syd for Lindeballe.

- Det mener de heller ikke, der er basis for, og skal vi videre med det, skal det gå gennem politiet, oplyser han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Kendt modekvinde står ved roret i ny butik på Vejles strøg

Alarm 112

Klip-klip-klip: 40 bilister blev taget med mobiltelefonen i hånden

Give

Lokal erhvervsmand satser på Erhvervspark Give

Annonce