Annonce
Hedensted

Lokalråd er positive efter besparelser: Nye busplaner ser fornuftige ud

Rute 104 får et tilskud fra Region Midtjylland i tre år. Om tilskuddet fortsætter vides ikke. Arkivfoto

Kun få afgange i weekenden og midt på dagen bliver sløjfet på rute 104. Rute 220 bliver stort set lavet om til Flexbus. Det ser fornuftigt ud, mener lokalråd.

Glud/Uldum: I efteråret var lokalsamfundene langs rute 104 og 220 i oprør over udsigten til, at busserne blev nedlagt.

Som Folkebladet tidligere har beskrevet, skulle Region Midtjylland spare cirka 60 millioner kroner på den kollektive trafik, og det gik ud over de to ruter.

Efter længere forhandling mellem regionerne og Horsens og Hedensted kommuner er man blevet enige om at videreføre ruterne, og nu er et forslag til nye køreplaner klar.

Det ser positivt ud, mener lokalrådene i Glud og Uldum, der har haft dialogmøde med kommunen om køreplanen.

- Helt overordnet er det meget positivt. Når nu regionen har klokket i det, så synes jeg, kommunerne har lavet en god redning, siger formand for Glud Lokalråd, Kjeld Primdahl.

Annonce

Det er vigtigt, at ordningen om Flexbus bliver ordentligt kommunikeret ud, så folk let kan bruge den.

Jesper Hammer, formand, Uldum Lokalråd

Ændringer for ruterne

Rute 104Enkelte afgange med mindre end fem passagerer bliver skåret væk. Fem afgange til hverdag, to om lørdagen og fire om søndagen. Muligvis bliver nogle af disse afgange udbudt som Flexbus.

Rute 220

Der bliver fire afgange i hver retning på hverdage og to afgange i hver retning på lørdage. Afgangene er valgt ud fra ture med flest passagerer og på tidspunkter, der blandt andet passer med ringetider.

De resterende afgange i den eksisterende køreplan omdannes til Flexbus og de afgange, der i dag er Flexbus, forbliver som Flexbus.

Omdannet til Flexbus

Han hæfter sig ved, at stort set alle afgange bliver bevaret.

Nogle af de afgange, som bliver skåret væk, kan måske fortsætte som Flexbus. Det vil sige en bus med en fast køreplan, men som passagerne en time før afgang skal ringe og booke sig på.

Blandt andet skal planen sikre, at efterskoleeleverne fra True North kan komme frem og tilbage, og det samme gælder de lærlinge, der møder tidligt på arbejde.

Samme positive toner lyder fra Uldum Lokalråd. Rute 220 får faste afgange til studerende, der skal til og fra skole. Resten af afgangene bevares som Flexbus afgange.

- Jeg synes, det er en god løsning, set ud fra den realitet vi lever i. Det giver god mening med faste afgange til de studerende. Jeg tror på, at det kun kræver en kort tilvænning, at man skal ringe efter bussen, men derfor har vi også sagt til kommunen, at de skal sørge for at få kommunikeret ordningen ud på en letforståelig måde, siger Jesper Hammer, der er formand for Uldum Lokalråd.

I alt betyder ændringerne en ekstra udgift for Hedensted Kommune på 1,6 mio. kr. Regionen giver et tilskud på 325.000 kr. til tre dobbeltture på rute 104.

Formand for udvalget for fritid og fællesskab, Liselotte Hillestrøm (S), gælder sig over, at der er lykkedes at redde busruterne.

- Vi har bevaret flere afgange, end jeg turde håbe på, og fundet en god og økonomisk forsvarlig løsning, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce