Annonce
Jelling

Lokalråd gør status: Hovedkær glæder sig over fibernet - men kæmper for cykelstier og synlighed

I landområderne skal der nogle gange kæmpes lidt mere for de fælles goder, der er i kommunen, mener Hanne Frøkier, formand for Hovedkær Lokalråd. Arkivfoto: Mette Mørk

Selv om Hovedkær Lokalråd geografisk set dækker et stort område, er synlighed en af de største udfordringer for formand Hanne Frøkier og resten af foreningens bestyrelse.

Annonce

Hovedkær: Siden 2016 har Hanne Frøkier fra Ildved været formand for Hovedkær Lokalråd.

Hun kigger tilbage på et år, der blandt andet har handlet om cykelstier, fibernet og kampen om mere synlighed.

Status på lokalråd


  • Med få dage tilbage af 2018 tager vi pulsen på de to lokalråd i den gamle Jelling Kommune.
  • Vi har stillet de tre samme spørgsmål til de to formænd for Hovedkær Lokalråd og Jelling Lokalråd.
  • Hanne Frøkier er formand for Hovedkær Lokalråd, der dækker den nordlige del af den gamle Jelling Kommune.
  • Martin Bredthauer blev i august 2018 formand for Jelling Lokalråd.
Annonce

Hvad har været de største højdepunkter for lokalrådet i 2018?

Det var nok vores medvirken på Naturens Dag på Brandbjerg Højskole. Det var det, fordi det først og fremmest var en rigtig dejlig dag med masser af spændende aktiviteter for stort set alle aldre. For det andet havde vi på vores stand et stort antal besøgende, idet vi havde lavet en konkurrence, der handlede om Hovedkær Lokalråd. Dermed fik vi mulighed for at fortælle om rådet, og hvad vi arbejder for og med.

Vi har også været medvirkende til at optimere trafikforholdene omkring Kollerup Skole - takket være et godt samarbejde med teknisk afdeling i Vejle Kommune. Det er lykkedes os at søge midler fra henholdsvis Fonden af Sandvad Sognegård og Jelling Musikfestival, hvor vi har kunnet købe en bænk til samtlige af de små byer samt udstyret til indsamling af affald på den store indsamlingsdag i april måned. Vi har også i 2018 fået en fin lille cykelsti fra Engvej i Sandvad og frem til Gl. Tingvej. Det glæder vi os meget over, men vi ønsker os meget mere cykelsti i lokalområdet.

Derudover blev 2018 også året, hvor der blev etableret fibernet-forbindelse i Hvejsel, Bjerlev og omegn. Det er alene Maibrit Lund Jørgensen fra Bjerlev, der har stået for projektet, og vi er så heldige, at vi har fået hende med i vores lokalråd. Det er ikke bare en god historie, det er også en fortælling om, at der ude i landområderne skal kæmpes lidt mere for de fælles goder, vi har i kommunen. Det betyder en forskel, at der er ildsjæle, der påtager sig et arbejde, der er så omfattende, som etableringen af fibernettet har været.

Annonce

Hvad er de største udfordringer for lokalrådet?

Vores udfordring i lokalrådet er fortsat at blive mere kendt af befolkningen i vores område. Det arbejder vi stille og roligt med. Det er jo frivilligt arbejde, som i sig selv kan være en udfordring at afse tid til i en travl hverdag.

Vi håber på, at synlighed i form af små og store positive tiltag til vores område kan udbrede mere synlighed. Til interesserede borgere kan jeg oplyse, at der midt i marts måned er valg til Hovedkær Lokalråd.

Annonce

Hvad ser lokalrådet frem til i 2019?

Lokalrådet ser frem til i 2019 fortsat at dyrke det gode samarbejde med de syv beboerforeninger i lokalområdet. Vi er kommet godt i gang og arbejder massivt med et tidligere fremsat ønske om at etablere gangstier mellem de små byer i området, for på den måde blandt andet at skabe et større fællesskab.

Vejle Kommune har i 2018 udloddet en konkurrence om den store ide. I den forbindelse har vi været inviteret til nogle møder, hvor vi kunne blive klogere på, hvordan man styrer et større projekt. Stiprojektet er temmelig omfattende, og vi har måttet erkende, at det kan vi ikke nå i år. Derfor ser vi frem til at fortsætte arbejdet med dette i 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce